Cum se vede azi de la București Ziua Mondială ART NOUVEAU, un stil și o mișcare care-au cucerit lumea I Programul evenimentelor

10 iun. 2022
70 Afișari
Cum se vede azi de la București Ziua Mondială ART NOUVEAU, un stil și o mișcare care-au cucerit lumea I Programul evenimentelor
Cum se vede azi de la București  ziua mondială ART NOUVEAU, un stil și o mișcare care-au cucerit lumea I Programul evenimentelor

Ziua Mondială ArtNouveau sărbătorită astăzi, 10 iunie, are ca temă înscrisurile și diversitatea de grafii și caligrafii specifice Artei 1900.E o bucurie să vedem în programul zilei instituții păstrătoare de publicație veche și înscrisuri din București, care au profitat de această oportunitate unică și vă așteaptă să descoperiți … un nou stil de frumusețe” spun organizatorii de la Institutul Național al Patrimoniului. 15 orașe celebrează mișcarea și stilul art-nouveau prin peste 30 de evenimente și activități în toată țara.

afis, art, nouveau

Ce puteți face azi și toata săptamâna în spirit Art Nouveau în București

Ziua #Art Nouveau are ca temă Înscrisurile și diversitatea de grafii și caligrafii specifice Artei 1900. Sunt prezente în programul zilei instituțIi păstrătoare de publicație veche și înscrisuri din București, care au profitat de această oportunitate unică și așteaptă spublicul să descopere acest stil  … pe litere și în diverse reprezentări grafice.

art, nouveau
Ziua #Art Nouveau are ca temă Inscrisurile și diversitatea de grafii și caligrafii specifice Artei 1900.

Până pe 30 iunie puteți răsfoi cărțile de pe „Raftul Art Nouveau la ArtSafari” la Cărturești

Cărturești vă așteaptă până pe 30 iunie să răsfoiți cărțile de pe „Raftul Art Nouveau la ArtSafari”. Veți găsi volume care au fost alese cu grijă împreună cu cercetători de la Institutul Național al Patrimoniului ai proiectului ART Nouveau 2, astfel încât să aflați cât mai multe despre povestea și domeniile atinse de această mișcare artistică ce a cucerit lumea.

carturesti
Cărturești vă așteaptă până pe 30 iunie să răsfoiți cărțile de pe „Raftul Art Nouveau la ArtSafari”.
Biblioteca Națională a României îi așteaptă pe cei mici la o expoziție și o vizită ghidată

Chiar pe 10 iunie, #WorldArtNouveauDay, Biblioteca Națională a României îi așteaptă pe cei mici la o expoziție și o vizită ghidată. Operele expuse au în comun limbajul decorativ plin de strălucire al stilului Art Nouveau, în diferitele sale manifestări de anvergură internaţională ori în versiuni cu parfum local. Trăsăturile Artei 1900 sunt deslușite astfel în măiestria tiparului, a graficii şi a legătoriei de carte, înfloritoare sub înrâurirea noului stil.

Librăria Kyralina vă propune, între 6 și 12 iunie, o selecție de autori care au fost precursori, contemporani sau care au dus mai departe spiritul Art Nouveau.

FUTURE ON THE PAST la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”

Pe 15 iunie, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” va prezenta proiectul de cercetare exploratorie FUTURE ON THE PAST „De la colecția de fotografie de arhitectură 1900-1940 la baza de date: științe umaniste digitale pentru cultură locală la seism, inundație, incendiu”.

La Biblioteca Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” vă așteaptă la o expoziție de carte Art-Nouveau

Iar pe 17 iunie, la Biblioteca Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” vă așteaptă la o expoziție de carte unde veți avea ocazia să admirați lucrări ce pun în valoare edițiile bibliofile opuse editării industriale, discutându-se despre legătura, coperta, frontispiciul, elementele de tipografie puse în relație cu Art Nouveau (alfabete de uz special, inițiale, diverse caractere). Mai multe detalii despre aceste evenimente, pe harta de aici: https://artnouveau.patrimoniu.ro/

 

 

Cookies