Cum se vând pepeni de Dăbuleni falși, în București

de:
28 iul. 2015
0 afișări
Cum se vând pepeni de Dăbuleni falși, în București

Autoritățile locale din localitatea pepenilor, Dăbuleni, sunt de părere că pepenii despre care comercianții spun că sunt de la ei din localitate, sunt de fapt, falși, fiind de import.

Autoritățile susțin acest lucru având în vedere faptul că din cauza caniculei din ultimele săptămâni, pepenii de Dăbuleni nu s-au mai copt. 

„A fost o producţie bună anul acesta la Dăbuleni, pentru că a fost protejată în tuneluri. Au apărut însă pe piaţă comercianţi care vând pepeni din import sau din alte zone sub denumirea de «pepeni de Dăbuleni». Chiar eu am constatat asta când am fost să verific acest aspect în pieţe din Capitală şi din alte oraşe ale ţării. Oricât de mare ar fi fost producţia la noi, nu are cum să acopere tot necesarul pentru piaţa românească şi nu toţi pepenii care se vindeau erau din Dăbuleni. Anul acesta, pepenii noştri au fost extraordinar de buni, însă a venit seceta peste noi, cu trei săptămâni de caniculă, şi ne-a omorât, s-au copt forţat, s-au uscat, s-au albit. Pepenii de la noi au apărut în 20 iunie, iar din 15-20 iulie nu mai avem pepeni la Dăbuleni. Noi nu avem ce să le facem celor care vând pepeni de Dăbuleni falşi, nu poţi să te duci din piaţă în piaţă şi nici legal nu poţi să iei vreo măsură. Nu avem cum să stopăm acest fenomen de speculă, dar sunt celelalte organe de control de pe piaţă care pot verifica de unde au luat marfa”, a declarat Nicoale Drăgoi, primarul oraşului Dăbuleni, potrivit ziarulring.ro.

Cookies