Cum se va face deszăpezirea în Sectorul 1, în iarna 2018-2019

de:
27 nov. 2018
0 Afișari
Cum se va face deszăpezirea în Sectorul 1, în iarna 2018-2019

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, pentru zona Capitalei, o atenţionare cod galben de vânt și ninsori viscolite pentru miercuri, 28 noiembrie 2018, între orele 02:00-20:00. În acest interval sunt așteptate intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață.

În cazul în care situația o va impune, numărul de utilaje va fi suplimentat. De asemenea, începând de mâine dimineață, 400 de muncitori vor acționa în zona refugiilor de tramvai, a stațiilor RATB, în zona trecerilor de pietoni, precum și pe trotuarele care aparțin domeniului public.

Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, Compania Romprest este pregătită să intervină, în perioada sezonului rece 2018-2019, cu 98 de utilaje, plus rezerve, dotate cu sistem GPS, care permite monitorizarea în timp real a operațiunii de deszăpezire.

Intervenţia Romprest în acţiunea de deszăpezire se va face după următorul program:
 Urgenţa 1: vizează arterele destinate traficului RATB (inclusiv pasajele subterane şi supraterane), arterele pe care se află obiective sociale şi de interes public unde acţiunea de deszăpezire se aplică imediat de la declanşarea fenomenelor meteorologice.
 Urgenţa 2: vizează acţionarea pe restul arterelor care nu sunt incluse în Urgența 1.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru acest sezon de iarnă 21 de puncte fixe unde vor fi poziţionate utilaje pregătite să intervină, după cum urmează: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul

Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), B-dul Bucureștii Noi (staţia de carburanţi OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV).

 

Cookies