Cum se transmite indexul la curent. Informații pentru ENEL, E.ON, DIGI Energy, Electrica Furnizare, Nova sau CEZ

09 oct. 2021
31688 Afișari
Cum se transmite indexul la curent. Informații pentru ENEL, E.ON, DIGI Energy, Electrica Furnizare, Nova sau CEZ
Cum se transmite indexul la curent. Informații pentru ENEL, E.ON, DIGI Energy, Electrica Furnizare, Nova sau CEZ

Facturile tot mai mari la energie electrică îi împing pe oameni să caute și să găsească cum să transmită indexul la curent, mai ales acum, în sezonul rece. Iată care sunt informațiile pentru ENEL, E.ON, DIGI Energy, Electrica Furnizare, Nova sau CEZ.

Cum se transmite indexul la curent. Informații pentru ENEL, E.ON, DIGI Energy, Electrica Furnizare, Nova sau CEZ.

Cum se transmite indexul la curent

Ai ajuns în locul potrivit dacă și tu vrei să aflii ce înseamnă să transmiți un idex la curent sau ce înseamnă autocitire. Tot mai multe persoane sunt interesate să-și trimită indexul la timp, de teama prețurilor la facturile de gaze sau electricitate care au tot crescut în ultima perioadă.

Trimiterea indexului la timp te poate salva de la plata facturilor uriașe sau de la unele surprize absolut neplăcute la regularizare, mai ales acum, în sezonul rece sau sezonul în care s-au scumpit absolut toate lucrurile.

Dar autocitirea ce înseamnă, mai exact? Tu îi transmiți furnizorului de energie electrică cât ai consumat, iar furnizorul îți trimite factura în funcție de consumul real transmis de tine.

Recomandăm și: Cum se transmite index la gaze pentru Distrigaz, E-ON, Engie, Nova, Premier sau Gazest. Ce înseamnă autocitire

Informații pentru ENEL, E.ON, DIGI Energy, Electrica Furnizare, Nova sau CEZ

De mai jos poți afla principalele adrese de internet pentru principalii furnizori de energie electrică care acceptă autocitirea indexului la curent. Totodată, e bine de știut că unii furnizori acceptă transmiterea indexului și prin intermediul unui apel telefonic.

Cum trimiți indexul pentru ENEL

Potrivit informațiilor oficiale prezentate pe site-ul ENEL, poți trimite indexul contorului accesând secţiunea „Înregistrare index” din contul MyEnel. De asemenea, indexul poate fi transmis și telefonic, gratuit, la Info Enel 0800070809.

Indexul se poate înregistra în ultima zi, dar doar până la ora 19:00 şi doar în intervalul de telecitire menţionat în factură.

Cum trimiți indexul pentru E.ON

Toți clienții casnici și noncasnici E.ON au activat automat și gratuit serviciul de transmitere index autocitit. Intervalul de transmitere al indexului pentru curent este diferit pentru fiecare loc de consum. Astfel, îl poți transmit doar în perioada activă, care durează circa o săptămână. Această perioadă activă o poți găsi atât în factură, cât și în contul E.ON Myline.

Există trei variante pentru transmiterea indexului:

  • direct din contul personal pe care îl ai în E.ON Myline, secțiunea „Autocitire/Transmitere index”;
  • prin apel telefonic gratuit, non-stop la Ioana, asistentul virtual al E.ON, la numărul 0800 800 366 sau 0800 800 900;
  • prin SMS (mesaj text) la numărul 0745 612 345 cu textul INDEX urmat de codul de încasare şi indexul autocitit. (Codul de încasare este prezent în factură și este format din 10 cifre. Acesta începe cu cifra 2 sau 9. Indexul autocitit trebuie să fie format din 4 cifre și se transmite fără 0 în față. Între cuvinte trebuie să lași spațiu. Mesajul text este cu tarif normal din orice rețea de telefonie.)

Recomandăm și: Cum poți reduce facturile la utilități. Putem face economii foarte simplu

Cum trimiți indexul pentru DIGI Energy

Potrivit informațiilor găsite pe site-ul furnizorului DIGI Energy, poți trimite indexul la curent oricând în ultimele 7 zile ale lunii în curs.

Variantele puse la dispoziție:

  • prin apel telefonic la numărul: 0800410400;
  • direct din contul tău Digi. Trebuie să intri în cont, chiar AICI, accesezi „Serviciile Mele”, selectezi „Digi Energy” și apoi trimiți indexul autocitit la energie electrică.

Cum trimiți indexul pentru Electrica Furnizare

Indexul la curent pentru Electrica Furnizare se transmite prin apel telefonic, la Call Center, la numărul de telefon 0800 800 048. Furnizorul le transmite clienților că acest serviciu este gratuit și este disponibil non-stop.

Cum trimiți indexul pentru Nova

Nova le spune clienților că pot trimite indexul la curent și/sau gaze în perioada 19 – 26 a lunii în curs. Indexul lunar se poate transmite directul din contul Nova, online, astfel:

  • Din aplicația pentru mobil Nova sau de pe desktop din „My Account”.
  • Se accesează secțiunea „Autocitire Index”;
  • Se selectează serviciul pentru care dorești autocitirea (electricitate sau gaz);
  • La acest pas final selectezi locul de consum pentru care dorești să transmiți indexul,iar apoi introduci indexul pentru curent.

Cum trimiți indexul pentru CEZ

Indexul pentru CEZ poate fi trimis atât prin:

  • intermediul contului My CEZ – pe web mycez.cezinfo.ro sau chiar direct din aplicația pentru telefonul mobil și tabletă, opțiunea Index;
  • prin intermediul Info Kiosk-urilor instalate chiar în centrele de relații cu clienții, din Argeș, Dolj și Vâlcea;
  • prin apel gratuit la numerele de telefon 0800 500 500 (pentru curent) și 0800 500 200 (pentru gaze).
Cookies