Cum se salvează de la faliment turnul fantomă din centrul Capitalei

de:
20 iun. 2012
0 Afișari
Cum se salvează de la faliment turnul fantomă din centrul Capitalei

Planul de reorganizare al firmei care a construit cea mai înaltă clădire din România a fost depus la Tribunal şi are ca strategie stingerea litigiului dintre dezvoltator, Industrialexport SA şi Alpha Bank, scoaterea societăţii din insolvenţă şi darea în folosire a clădirii care stă goală de mai bine de trei ani. În tot acest timp, dezvoltatorul ar fi putut încasa peste 10 milioane de euro din chirii, potrivit unui calcul realizat de Economica.net.

Alpha Bank a acordat TCI în 2004 o linie de credit în valoare de 22 de milioane de euro, însă la scurt timp au apărut divergenţele.

În august 2003, firmele Avrig 35 şi Industrialexport, societate administrată de milionarul Dragoş Bîlteanu, cunoscut pentru investiţiile sale imobiliare, au semnat un contract de asociere pentru dezvoltarea imobilului de birouri din Bd Mihalache. La începutul lui 2004, Industrialexport cesionează 50% din părţile sociale pe care le deţinea în cadrul TCI către F&C International BV, firmă înregistrată în Olanda. Însă, noul partener nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate prin contract.

La aproape un an de la semnarea parteneriatului, TCI a încheiat cu Alpha Bank România un contract de vânzare-cumpărare, prin creditorul intenţiona să cumpere aproape jumătate din clădirea ce urma să fie construită. În urma planului de reorganizare, contractul de vânzare-cumpărare dintre bancă şi dezvoltator ar putea fi anulat.

Clădirea din Bd. Ion Mihalache are o înălţime de 110 m şi este cea mai înaltă clădire finalizată din România până la inaugurarea Sky Tower, care va avea loc la sfârşitul acestui an.

Citiţi mai multe pe Economica.net.

Cookies