BAZAR

Cum se rătăcesc turiştii în Bucureşti: Capitala are un singur centru de informare pentru vizitatori

În Capitală, singurul centru de informații pentru turişti se află în Pasajul Universității, însă e o performanţă în sine să găseşti acel centru. Nu există niciun indicator care să-i trădeze existenţa, așa că turiștii se descurcă cum pot.

Turiştii străini sunt nevoiţi să recurgă la alte surse de informare despre Bucureşti şi spun că este prea puţin pentru o capitală europeană cu pretenţii. Însă nu doar turiștii străini se simt dezorientați. Şi românii veniți din alte oraşe se descurcă greu prin Bucureşti, relatează Digi24.

Capitala are antecedente la capitolul centrelor pentru turişti inutile sau de negăsit. În 2009, la Gara de Nord se deschidea primul asemenea punct de informare, însă patru ani mai tîrziu autorităţile s-au recunoscut învinse, iar proiectul se dovedise un eşec total.

Postul a fost desfiinţat în primăvara acestui an, după ce, ani în şir, angajaţii au trecut pe la muncă doar când au avut chef. Edilii Capitalei nu se descurajează însă şi vor să încerce din nou, cu alte două centre planificate pentru inaugurare în curând. Unul dintre ele la Aeroportul Internațional Henry Coandă, în principala cale aeriană de intrare în ţară.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button