Cum se răcoreau bucureștenii la ștrand, în 1941 GALERIE FOTO

de:
18 mai 2013
4 Afișari
Cum se răcoreau bucureștenii la ștrand, în 1941 GALERIE FOTO

Ștrandul Bragadiru era poziţionat, conform SimplyBucharest.ro, în coasta cartierului Cotroceni, la baza dealului unde se află acum Ministerul Apărării, intrarea în el făcându-se din strada Dr. Staicovici.

Ştrandul avea vestiare şi cabine, utilizarea vestiarelor intrând în preţul biletului. Pentru cabine se plătea separat şi, fiind închiriate pe persoană, puteau fi folosite toată ziua.

Adâncimea apei pornea de la 80 cm-1 m la capătul dinspre intrare şi ajungea, conform sursei citate, la 4 m sau 4,5 m în capătul opus, unde era amplasată, lateral, trambulina.

De bazinul principal era lipit un bazin pentru copii, cu o adâncime de circa 50-60 de cm, apa fiind schimbată în amândouă bazinele la două-trei zile. Dinspre intrare, pe latura din dreapta a bazinului era zona “verde”, cu iarbă şi copaci și, vizavi, pe stânga, era amenajată o zonă  cu nisip.

Tot pe stânga, dar mai jos faţă de nivelul general al terenului, era amplasat bufetul ştrandului. Din dreptul bazinaşului, începea o pantă terasată, palierele teraselor fiind acoperite cu iarbă.

Mai jos găsiți schița ștrandului, realizată de Ando, de la Simply Bucharest și, în Galeria Foto, o serie de imagini realizate de fotograful Willy Pragher, prezentate pe blogul GeorgeDamian.ro.

schita strand bragadiru

Cookies