Cum se pregătesc pompierii ISU pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă FOTO şi VIDEO

de:
10 dec. 2013
0 afișări
Cum se pregătesc pompierii ISU pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă FOTO şi VIDEO

Exerciţiul a constat în organizarea de ateliere de lucru în care au fost simulate succesiv, în condiţii reale, mai multe tipuri de situaţii de urgenţă complexe, astfel: incendiu care s-a manifestat la obiective cu diferite destinaţii; accident rutier cu persoane surprinse în interiorul autoturismelor; clădire prăbuşită; evacuarea persoanelor de la etajele superioare ale unei clădiri cu ajutorul unei autoscări, precum şi căutarea-salvarea victimelor surprinse sub dărâmături.

În procesul de pregătire al ISUMB, pentru gestionarea acestor situaţii de urgenţă s-a colaborat şi cu alte instituţii şi agenţii publice.

Scopul acestui exerciţiu a vizat atât micşorarea timpului de răspuns în situaţii de urgenţă, cât şi asigurarea unor intervenţii eficiente, în cazul producerii unui eveniment complex pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

„Aceste măsuri de gestionare a situaţiilor de urgenţă generate de manifestarea mai multor tipuri de riscuri specifice Municipiului Bucureşti reprezintă încă un pas în pregătirea forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă de la nivelul Capitalei”, informează reprezentanţii ISU Bucureşti, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Cookies