Cum se pot distra copiii în București, de ziua lor. Pe 1 Iunie, intră gratis în „Universul lui Dalí” și la Grădina Zoo, plus ateliere, tururi ghidate. Lista completă de la PMB

30 mai 2024
11901 afișări
Cum se pot distra copiii în București, de ziua lor. Pe 1 Iunie, intră gratis în „Universul lui Dalí” și la Grădina Zoo, plus ateliere, tururi ghidate. Lista completă de la PMB
Cum se pot distra copiii în București, de ziua lor. Pe 1 Iunie, intră gratis în „Universul lui Dalí” și la Grădina Zoo, plus ateliere, tururi ghidate. Lista completă de la PMB. Sursa foto: PMB

O mulțime de evenimente distractive și educative au loc în București de Ziua Copilului. Copiii de toate vârstele sunt invitați să participe la activitățile organizate de Primăria Capitalei. Nicușor Dan a transmis lista completă a evenimentelor.

Ziua Copilului: Evenimente distractive și educative în București, organizate de PMB

De Ziua Copilului, vă invit să vă bucurați de manifestările organizate de Primăria Capitalei, prin instituțiile din subordine. Va fi o zi de sărbătoare, plină de evenimente distractive și educative destinate copiilor de toate vârstele, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul Capitalei a înșiruit câteva dintre activitățile care au loc în București și urează „La mulți ani” tuturor copiilor:

 • La Muzeul Copiilor au loc mai multe expoziții interactive și educative, precum „Misiuni în Safari”, „Pe urmele marilor exploratori – Aventuri cu Pirați”, „Creierul – Lumea din capul meu”.
 • Opera Comică pentru Copii a pregătit mai multe spectacole, printre care „Poveste magică” (interactiv), „Bubu și anotimpurile” (senzorial) și musicalul „Matilda”. Tot aici sunt organizate și activități în parcul de aventură, proiecții de film, escape room, dar și un atelier de debate și numeroase alte atracții.
 • Teatrul „Ion Creangă” are un program inedit, cu tema „1 Iunie în Ținutul Distracției“.
 • Teatrul Mic organizează ateliere pentru cei mici, iar la teatrele „Excelsior”, „Odeon”, „Stela Popescu” și „Țăndărică” se vor juca spectacole mult așteptate de copii. Spectacole vor fi și la Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles”, dar și la Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” – Mogoșoaia.
 • Amfiteatrul Teatrului „Masca” găzduiește spectacolul outdoor „nOu”, care îmbină teatrul popular cu tehnologia modernă. Spectatorii vor avea căști de silent disco pentru a se bucura pe deplin de universul sonor din lumea „nOu”.
 • Pe rețelele sociale ale Teatrului „Bulandra” vor fi publicate clipuri video în care actorii povestesc despre cartea lor preferată din copilărie, iar Biblioteca Metropolitană București și filialele ei găzduiesc o mulțime de ateliere diverse și expoziții.
 • La Romexpo, în cadrul Bookfest 2024, cei mici vor realiza cea mai lungă bandă desenată din România, inspirată din literatura română. Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Literaturii Române.
 • La Muzeul Municipiului București au loc, pe lângă ateliere interesante, și tururi ghidate. În Grădina Muzeului are loc Weekend Sessions – Picnic la umbra copacilor.
 • CREART vine în întâmpinarea celor mici cu mai multe ateliere atractive, dar și cu Porți Deschise la Senat și la Camera Deputaților.
 • „Musical Playground, o sărbătoare de Ziua Internațională a Copilului” – eveniment caritabil, are loc la Sala Mare a ARCUB. La Casa Eliad sunt organizate atelierele „Creatorii de basme muzicale” și „Povești muzicale”, iar intrarea la ARCUB, la expoziția „Universul lui Salvador Dalí” este gratuită pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani.
 • STB organizează Ziua Porților Deschise, iar principalul punct de atracție este plimbarea cu un tramvai de epocă, pe traseul Depoul Dudești – Șura Mare – Depoul Dudești.
 • Totodată, la Grădina Zoologică, accesul copiilor cu vârsta până la 14 ani va fi gratuit.
 • Proiectul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” continuă și în acest weekend, 1-2 iunie 2024, cu un festival al copilăriei.

AICI este lista completă a evenimentelor organizate de Primăria Capitalei cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies