Cum se mai distrează politicienii la București la început de weekend? Cu primul mare scandal din Coaliție: Rafila vs Cîțu

10 dec. 2021
120 afișări
Cum se mai distrează politicienii la București la început de weekend? Cu primul mare scandal din Coaliție: Rafila vs Cîțu
Cum se mai distrează politicienii la București la început de weekend? Cu primul mare scandal din Coaliție: Rafila vs Cîțu

Situația a devenit neplăcută în Coaliție încă de ieri, când Florin Cîțu s-a supărat pe ministrul Sănătății (care-i de la PSD), dar și pe șeful Guvernului (care-i, teoretic, subalternul lui la PNL) după anunțarea măsurilor de relaxare și în chestiunea complicată a certificatului verde obligatoriu la muncă. Dar vântul de scandal în toata regula a început să bată azi, când Alexandru Rafila a venit cu replică ușor mânioasă.

Ne aflăm aproape că oficial în prima situație de mare scandal în Coaliție. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a răspuns astăzi atacurilor de ieri ale lui Florin Cîțu.

Primul scandal în Coaliție. De unde a începutul totul

Să începem cu începutul. Mai exact, cu supărarea lui Florin Cîțu, care spunea ieri că măsurile de relaxare nu s-au discutat în Coaliție și punea la îndoială și ridicarea restricțiilor de sărbători ca măsură în sine, și momentul ales.

Urmăresc cu atenție și cu îngrijorare, nu știu dacă e un moment să relaxăm măsurile, cu o mie de cazuri pe zi”, a declarat Florin Cîțu.

După ce sesizăm cu toții că Florin Cîțu este al doilea politician, după (desigur) președintele Iohannis, care “urmărește cu atenție și îngrijorare” o situație, mergem mai departe, la al doilea motiv de nemulțumire explicită pentru președintele PNL. Florin Cîțu  este supărat și pe abordarea diferită de a sa în chestiunea introducerii certificatului verde obligatoriu la muncă   

Trebuie să pornim de la ce am dorit cu acest certificat verde, de a crește rata de vaccinare. Dacă oferim o testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare n-o să mai crească”, a spus Cîțu.

Președintele PNL susține că că statul va putea să susțină plata testelor timp de 45 de zile.

Alexandru Rafila vine azi cu replica nervoasă

Și-acum, ajungem în zilele noastre, la replica ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Iar Alexandru Rafila a fost foarte tăios:

Nu înțeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care nu a făcut nimic în ce privește campania de vaccinare, a compromis-o prin declarații și ne acuză pe noi că facem un lucru greșit în condițiile în care stabilim un mecanism predictibil, transparent de introducere a unui certificat care să poată fi aplicat în sectorul public și privat”, a declarat Alexandru Rafila. 

Ministrul Sănătății, care este membru PSD, vede în declarațiile lui Florin Cîțu o chestiune mai degrabă cu conotații politic și o dorință de a pune în discuție funcționarea coaliției și nu o chestiune care să țină de sănătatea publică.

 

Cookies