Cum se întrețin corect tatuajele? (P)

20 sept. 2022
78 Afișari
Cum se întrețin corect tatuajele? (P)
Cum se întrețin corect tatuajele?

Ai optat de curând pentru serviciile unui salon tatuaje București? Ei bine, imediat după realizarea tatuajului urmează etapele de vindecare și întreținere. Majoritatea celor care optează pentru un tatuaj nu acordă suficientă atenție unor asemenea aspecte, în ciuda importanței colosale pe care o prezintă. Tocmai de aceea, intervin probleme în ceea ce privește estetica generală a tatuajului. Specificitatea texturii poate fi afectată semnificativ. De asemenea, pot apărea alergii, iritații sau chiar infecții în locul în care a fost realizat tatuajul. Artiștii profesioniști îți vor explica pe îndelete instrucțiunile de curățare și modul de aplicare a fiecărei tehnici.

În esență lucrurile nu sunt deloc complicate, însă trebuie să adopți o conduită corectă:

  • Păstrează bandajul sau folia de protecție în jur de 2 și 6 ore – Imediat după finalizarea desenului in salonul de tatuaje din Bucuresti, artistul va curăța cu atenție zona și îți va aplica o protecție pentru a îndepărta cu succes acumularea de bacterii.
  • Îndepărtează protecția aplicată cu grijă și atenție – Mizează pe mișcări delicate pentru a nu crea răni sau disconfort în zona respectivă. Înainte de a îndepărta e important să te speli pe mâini, pentru un plus de siguranță și funcționalitate. Mai apoi, se spală tatuajul timp de aproximativ 5-6 minute cu apă călduță și săpun cu pH neutru. Nu sunt necesare lavete sau cârpe pentru a spăla cu succes zona.
  • Usucă mai apoi tatuajul cu un prosop sau șervețel curat – Tamponează delicat tatuajul și asigură-te că zona este uscată în profunzime.
  • Aplică creme și substanțe speciale – Artistul îți va recomanda variante profesionale, care au rolul de a accelera procesul de vindecare și de a conferi un luciu aparte tatuajului. E important să hidratezi constant zona, pentru a te bucura de rezultate de succes. Vindecarea poate dura între 3 și 6 săptămâni, în funcție de fiecare caz în parte.
  • Consultă ori de câte ori este nevoie părerea specialistului – Dacă apar probleme sau situații neprevăzute nu ezita că apelezi la ajutor certificat. Artiștii cu suficientă experiență în domeniu pot rezolva cu eficiență fiecare caz, indiferent de complexitatea pe care o prezintă.

Când vine vorba de realizarea unor tatuaje București e important să știi, de asemenea, că într-o primă fază pot apărea sângerări sau urme de cerneală. În plus, pielea poate căpăta un aspect neplăcut, asemenea unei coji de portocală. Tocmai e aceea, va trebui să cureți cu delicatețe zona, chiar și de mai multe ori pe zi. Totuși, nu exagera. Nu aplica în mod excesiv cremă sau alte substanțe de întreținere. Imediat după vindecarea leziunilor, este esențial să continui îngrijirea pielii. Nu mai este necesar să speli tatuajul, ci doar să îl ștergi cu ajutorul ajutorul unor șervețele umede. Încearcă variantele pentru bebeluși pentru că nu conțin substanțe care să deranjeze sau să irite pielea. Astfel, vei proteja cu succes structura tatuajului. Intensitatea culorilor și textura fină la atingere nu vor fi afectate în niciun fel. Este posibil ca in functie de pretul unui tatuaj, calitatea aparatelor sau al culorilor folosite sa nu fie de cea mai buna calitate, de aceea este important sa te asiguri ca material prima este de o calitate superioara sic a intretinerea tatuajului sa fie facuta corespunzator pentru a-si pastra calitatea pentru o lunga perioada de timp.

Nu uita, de asemenea, să urmezi câteva sfaturi importante de igienă:

  • Utilizează doar produse profesionale și aplică-le în mod constant. Numai așa te vei asigura că vei obține rezultatele dorite.
  • Evită expunerea îndelungată la soare. În cazul în care totuși îți dorești să te bucuri de vremea frumoasă poți utiliza o cremă care prezintă factor ridicat de protecție.
  • Nu te scărpina. Dacă simți mâncărimi sau senzații constante de neplăcere este recomandat să informezi numaidecât specialistul.
  • Spune-le prietenilor sau apropiaților să nu îți atingă tatuajul, mai ales în perioada de vindecare. Cu siguranță vor exista persoane care vor dori să îți analizeze tatuajul. Însă, încearcă să te rezumi doar la o vizualizare atentă. Nu este recomandată atingerea propriu-zisă a tatuajului din cauza microbilor care pot exista pe mână.

Bucură-te de rezultate pe termen lung cu ajutorul metodelor premium de îngrijire!

Cookies