Știri București

Cum se încălzește primarul Sectorului 2. „Am o centrală de apartament”, a declarat Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a oferit o serie de precizări și de explicații în legătură cu situația dificilă din Capitală când vine vorba de termoficare. Mai mult, acesta a adăugat că are centrală de apartament, asemenea lui Nicușor Dan, astfel că lipsa apei calde nu le influențează viața de zi cu zi.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a discutat la ProTV despre problemele grave legate de distribuția apei calde în sector.

În Sectorul 2 nu există niciun CET

Radu Mihaiu a condamnat modul în care a ajuns rețeaua de termoficare a Capitalei, și a acuzat companiile responsabile că doar au „peticit” conductele în loc să asigure buna lor funcționare înainte de sezonul rece.

Situația din Sectorul 2 este extrem de complicată, deoarece aici nu există niciun CET care să asigure direct agentul termic, acesta este procurat în totalitate de la CET Sud, astfel că apa ajunge adesea rece din cauza distanței pe care trebuie să o străbată, deși ea pornește caldă de la sursă.

Au fost găsite soluții, însă vor putea fi puse în folosință de-abia anul viitor

Primarul Sectorului 2 consideră repunerea în circuit a CET Titan drept o opțiune viabilă, însă acest lucru se va putea întâmpla de-abia anul viitor – acum nu mai este timp la dispoziție. În acest sens au avut loc și discuții cu PMB și Termoenergetica, soluția propusă fiind investirea în mai multe cazane noi pentru CET Titan.

Deoarece discuțiile pentru CET Titan nu au ajuns nicăieri, Primăria Sectorului 2 a propus încălzirea apei în punctele termice. Astfel, este vorba despre șase puncte termice aflate pe traseul rețelei termice ce ar urma să facă acest lucru, însă de-abia de anul viitor.

„Vrem să folosim șase puncte termice cu Elcen și Distrigaz, să încălzim suplimentar apa care ajunge acolo, ca să suplimentăm puterea de care este nevoie pentru încălzirea locuințelor. Am vorbit cu cei de la Termoenergetica, de la Distrigaz. Din păcate, nu vor putea fi gata iarna aceasta. Birocrația durează foarte mult. Vor fi gata iarna viitoare”, a declarat Radu Mihaiu.

Radu Mihaiu spune că Termoenergetica și Primăria Capitalei nu au depus eforturile necesare

Primarul Sectorului 2 s-a plâns de lipsa de implicare de care ar fi dat dovadă Primăria Capitalei și Termoenergetica București când s-a pus problema rezolvării avariilor de la rețeaua termică. Potrivit acestuia, Primăria Capitalei nu a putut oferi ajutor deoarece avea conturile blocate, apoi a urmat o perioadă în care Termoenergetica nu a avut director.

„Responsabilitatea nefiind deloc la sector, legal vorbind. Am sperat să vină eforturi din partea Primăriei Generale, Termoenergetica. Au fost eforturi, dar insuficiente. A fost o lipsă de bani. Primăria Generală a fost cu conturile blocate, nu se puteau demara investiții, pentru că nu mai erau bani. Este un lucru obiectiv. Apoi o vreme Termoenergetica nu a avut director. Directorul actual este din iunie. Era foarte greu să avem discuții structurate cu cineva de la Termoenergetica. Primăria Generală a fost un pacient în comă, care a trebuit resuscitat, este o realitate.”, a mai precizat Mihaiu.

Asemenea lui Nicușor Dan, și Radu Mihaiu are acasă centrală de apartament

Actualul primar al Sectorului 2 nu s-a ferit să declare că dispune de o centrală de apartament, astfel că lipsa apei calde în sectorul 2 nu îi afectează propria locuință. Tot în categoria celor care nu au parte doar de apă rece sau foarte rece se află Nicușor Dan, care deține tot o centrală de apartament, și directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, care are instalat la domiciliu un boiler electric.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button