Cum se gătesc acasă cartofii prăjiţi ca la McDonald’s

de:
16 sept. 2013
1 Afișari
Cum se gătesc acasă cartofii prăjiţi ca la McDonald's

TheDailyMeal a făcut publică reţeta cartofilor prăjiţi de la McDonald’s, care sunt apreciaţi atât de amatorii de fast-food, cât şi de vegetariani.

Ingredientele de care aveţi nevoie pentru această reţetă sunt 6 linguriţe de oţet alb distilat, jumătate de cană de zahăr, o lămâie stoarsă, ulei de arahide, o linguriţă de sare fină de mare, un kg de cartofi decojiţi (McDonald’s foloseşte cartofi de Idaho), scrie zf.ro.

Primul pas constă în pregătirea unei „băi” pentru cartofi, cu şase căni de apă rece şi două linguri de oţet. Apoi, cartofii trebuie clătiţi apă rece şi se face o nouă „baie” cu opt căni de apă rece şi încă două linguri de oţet, în care trebuie lăsaţi cartofii peste noapte (acoperiţi).

A doua zi, trebuie să puneţi jumătate de cană de zahăr şi patru căni de apă într-o oală şi să o puneţi la fiert (circa un minut) până se dizolvă tot zahărul, iar apoi se lasă lichidul la răcit. Într-un vas, amestecaţi apoi patru căni de apă cu două linguri de oţet şi sucul de lămâie. După ce siropul cald s-a răcit, puneţi cartofii în vas. Ulterior adăugaţi şi noul sos rece, cu sucul de lămâie, după care clătiţi cartofii.

Între timp, puneţi la încins patru căni de ulei de arahide într-un tuci mare, la 390 de grade. După ce uleiul s-a încins, scufundaţi cartofii pentru 45-60 de secunde, după care înlăturaţi cartofii şi eliminaţi uleiul în exces. După ce s-au răcit, puneţi cartofii pe o foaie de gătit şi lăsaţii în congelator pentru cel puţin 4 ore.

După patru ore, puneţi la încins patru căni de ulei la 275 de grade. Prăjiţi cartofii timp de 5 minute, după care scoateţi cartofii, măriţi intensitatea la 375 de grade şi adăugaţi din nou cartofii, pentru 5 minute.

La final, după înlăturarea uleiului în exces de pe cartofi, se adaugă sare.

Vezi aici: Ce conțin, de fapt, cartofii prăjiți de la McDonald’s

               Adevărul despre cartofii prăjiți de la McDonald’s. Cum sunt de fapt produși VIDEO

Cookies