ARHIVA B365

Cum se fură un BMW în Bucureşti: cu platforma sau tractat

Miercuri dimineaţă, la ora 06:00, poliţiştii au descins în 11 locuinţe, pe baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Sectorului 1, cu mandate de aducere pe numele a 12 persoane suspectate a fi furat maşini dar şi oglinzi ale unor autoturisme de lux. Furturile aveau loc atât în bucureşti, cât şi în judeţele Braşov, Sălaj, Arad, Cluj, Satu-Mare şi Iaşi.

Cinci dintre suspecţi furaseră în 2010 două autoturisme BMW seria 5, din sectoarele 1 şi 5 ale Capitalei. Una intre maşini a fost transportată cu o platformă, iar cealaltă a fost tractată cu o şufă. Autoturismele au fost duse în curtea unei persoane în vârstă, contra unei sume modice de bani.  Hoţii urmau să contrafacă actele maşinilor şi să le valorifice apoi.

Alte şapte persoane din grupul reţinut miercuri dimineaţă furaseră chiar în ultima zi din anul trecut, pe 31 decembrie 2010, un autourism Dacia Logan lăsat cu cheile în contact şi motorul pornit. Aceleaşi persoane se ocupau şi cu subtilizarea de oglinzi de la maşini de lux.

Cele două autoturisme BMW au fost recuperate, nu însă şi Dacia Logan, spre nenorocul ghinionistului proprietar care a rămas fără maşină de Revelion.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Furturi de Autovehicule, cu patru invinuiti în stare de reţinere, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si complicitate la furt calificat, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Sector si Judecatoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventiva.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button