Cum se fură din maşini cu telecomanda, prin metoda „bruiere”. Hoţii, prinşi în flagrant. VIDEO

de:
30 iul. 2013
10 Afișari
Cum se fură din maşini cu telecomanda, prin metoda

Într-o perioadă scurtă de timp, poliţiştii D.G.P.M.B. au documentat activitatea infracţională a celor doi suspecţi, în vârstă de 28, respectiv 43 de ani, existând date şi indicii conform cărora aceştia ar fi reuşit să sustragă, mai multe bunuri, folosind o telecomandă ce bruiază închiderea centralizată a autoturismelor.

Astfel, în seara de 29 iulie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 3, i-au depistat pe cei doi suspecţi în timp ce se deplasau cu un autoturism pe străzile Capitalei, efectuând numeroase manevre de schimbare a direcţiei de deplasare pentru a verifica dacă sunt urmăriţi.

Poliţiştii bucureşteni au continuat urmărirea suspecţilor şi i-au observat cum ar fi încercat, de mai multe ori, să bruieze sistemele de închidere centralizată a mai multor autoturisme, fără a reuşi acest lucru, informează Poliţia Capitalei într-un comunicat remis B365.ro.

În jurul orei 22.00, cei doi suspecţi au parcat autoturismul, cu care se deplasau, pe o stradă din Sectorul 1 şi au folosit, din nou, telecomanda pe care o aveau asupra lor, reuşind astfel să bruieze sistemul de închidere al unui autoturism parcat în apropiere.

Imediat după ce proprietarul autoturismului a părăsit zona, unul dintre suspecţi ar fi deschis portbagajul autoturismului părţii vătămate, de unde ar fi reuşit să sustragă o valiză în care se aflau mai multe bunuri şi bijuterii, în timp ce al doilea suspect supraveghea locul faptei pentru a nu fi surprinşi.

După ce ar fi reuşit să sustragă bunurile din autoturismul părţii vătămate, cei doi suspecţi au părăsit zona, autoturismul cu care se deplasau, fiind urmat îndeaproape de către poliţiştii bucureşteni.

După ce s-au asigurat că nu pun în pericol viaţa cetăţenilor, poliţiştii Capitalei au procedat la blocarea în trafic a autoturismului suspecţilor, cei doi bărbaţi fiind imobilizaţi şi conduşi la sediul Sectorului 3 Poliţie – Serviciul de Investigaţii Criminale, pentru verificări şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Prejudiciul, în valoare de 6.000 de euro, a fost recuperat în totalitate de judiciariştii bucureşteni şi predat părţii vătămate.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii de investigaţii criminale, a reieşit faptul că persoanele în cauză sunt suspectate şi într-un alt furt din auto, comis la data de 28 aprilie a.c., prin acelaşi mod de operare.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Secţiei 10 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspecţii în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Cookies