SMART CITY

CUM SE DESCHIDE anul școlar 2020-2021, în Sectorul 6. SIMULAREA tuturor pașilor ce trebuie parcurși

SIMULARE DESCHIDERE AN ȘCOLAR 2020-2021. Simularea privind deschiderea anului școlar 2020-2021 a fost realizată, joi după-amiază, la Colegiul Național „Grigore Moisil” unde primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a prezentat măsurile luate de administrația locală în vederea derulării în condiții de siguranță a actului educațional, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și personalul auxiliar din școli. 

„Toate școlile din Sectorul 6 sunt dotate termoscanner astfel încât triajul epidemiologic să se desfășoare în condiții cât mai corecte, avem toate dispozitivele necesare pentru soluții dezinfectante. Toți elevii din Sectorul 6 vor primi câte 2 măști din bumbac refolosibile, exact ca aceasta pe care o port, și la distanță de încă o săptămână de la începerea școlii încă două măști, astfel încât să aibă în permanență mască curată și mască de schimb. Oferim tuturor cadrelor didactice și personalului auxiliar măști de protecție astfel încât activitatea educațională să se desfășoare în condiții cât mai corecte”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

CITEȘTE ȘI Aberant, în Sectorul 6: USR-Plus și PNL votează ÎMPOTRIVA măștilor gratuite pentru copii

PNL impune măsuri la nivel central, dar votează împotrivă, la nivel local! Cel puțin așa s-ar putea traduce gestul făcut, luni, de către unii consilieri locali ai Sectorului 6 din partea partidelor USR-PLUS și PNL, care au votat împotriva alocării fondurilor necesare deschiderii în siguranță a școlilor. Practic, inclusiv Inspectorul Școlar al Municipiului București a votat împotriva măsurilor necesare combaterii Covid-19 în școli, chiar dacă acestea au fost stabilite de către Guvern la nivel central. Detalii, aici. 

SIMULARE DESCHIDERE AN ȘCOLAR 2020-2021. Cu acest prilej, a fost realizată și o simulare a tutror pașilor ce trebuie parcurși într-o zi obișnuită de școală:

– culoare de demarcare în incinta unității de învățământ

– covoraș dezinfectant la ușă

– termoscanner pentru a lua temperatura

– dezinfectant mâini cu soluție dezinfectantă

– coșuri de gunoi unde pot fi aruncate măștile copiilor și ale cadrelor didactice.

SIMULARE DESCHIDERE AN ȘCOLAR 2020-2021. „Primăria Sectorului 6 va oferi tuturor copiilor din familiile defavorizate tablete astfel încât activitatea educațională în mediul online să se facă corect. Ele vin însoțite cu abonament de date cu acces la tehnologie 4G. Toate clasele din școlile din Sectorul 6 sunt dotate cu laptopuri performante, camere web de calitate, cu alte cuvinte, procesul educațional care se derulează în interiorul clasei se transmite, în condiții optime, și în format electronic către tabletele copiilor”, a precizat edilul.

 

SIMULARE DESCHIDERE AN ȘCOLAR 2020-2021. Conform prevederilor în vigoare, în prezent, Bucureștiul este încadrat în scenariul galben privind deschiderea noului an școlar 2020-2021, ceea ce înseamnă că elevii de la școlile gimnaziale și de liceu vor învăța în sistem hibrid, alternând orele la clasă cu cele online, în timp ce preșcolarii și elevii din ciclul primar vor merge la clase și vor studia face to face. 

„Este un efort remarcabil din partea autorităților locale pentru ca noi să ne simțim în siguranță. Avem soluții dezinfectante pentru elevi și personal didactic și nedidactic, avem echipamente tehnice cu care ne putem desfășura activitatea didactică, avem platforma electronică cu care am lucrat și anul școlar trecut astfel încât, dacă ești copil acasă sau la școală, beneficiezi de aceeași educație”, a dat asigurări și Dana Corina Bobocea, directorul Colegiului Național „Grigore Moisil”, Sector 6.

SIMULARE DESCHIDERE AN ȘCOLAR 2020-2021. Din cauza măsurilor de distanțare socială impuse la nivel central, la clasele primare vor fi montate separatoare de policarbonat la pupitrele elevilor. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button