Cum se circulă luni dimineață în Capitală, după potopul de duminică

de:
05 mai 2014
0 Afișari
Cum se circulă luni dimineață în Capitală, după potopul de duminică

Pasajele Unirii și Mărășești, cele mai afectate de inundații, au fost eliberate, în urma intervenției echipajelor Apa Nova și a pompierilor. 

TRAFIC RUTIER ÎNCHIS:

– Drumul Taberei, între str. Valea Argeşului şi str. Valea Ialomiţei – lucrări metrou;
– Bd. Bucureştii Noi, între str. Mitropolit Varlaam – str. Cricovului şi Intrarea Berheci – Pod Străuleşti (str. Slt. Constantin Godeanu)

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonele menţionate.

LUCRĂRI:

– Calea Văcăreşti şi şos. Mihai Bravu, sensul dinspre Piaţa Sudului către Calea Vitan – construirea unui pasaj rutier suprateran;
– Drumul Taberei nr. 34 – lucrări metrou;
– bd. Liviu Rebreanu – modernizări cale de rulare a tramvaiului;
– şos. Iancului între şos. Mihai Bravu şi str. Lt. Victor Manu, modernizare cale de rulare a tramvaiului;

Semafoare defecte: bd. I.C.Brătianu – str. Colţei; Calea 13 Septembrie – şos. Panduri; calea Rahovei – şos. Progresului; bd. D.Cantemir – bd. Şincai; str. Izvor – str. Haşdeu; bd. Timişoara – str. Braşov; bd. Dacia – str. Polonă; Calea Moşilor – str. Hristo Botev; şos. Iancului – şos. Pantelimon.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că s-a solicitat intervenţia echipajelor de la ISU pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi, locuinţe inundate şi îndepărtarea apei de pe carosabil, intervenţiile fiind în desfăşurare. Echipajele ISU au intervenit pentru îndepărtarea unul copac care a căzut pe un autoturism parcat în zona Brâncoveanu şi a unui copac doborât de vânt pe calea de rulare a tramvaiului, în zona străzii 11 Iunie. De asemenea, au fost primite mai multe solicitări pentru scoaterea apei acumulate în locuinţe din mai multe zone ale Capitalei.

Magazinul Carrefour Unirii a fost și el inundat. VIDEO AICI

În zona Unirii, pe o porţiune de câteva zeci de metri s-a format un strat de grindină de aproximativ trei centimetri.

Pasajul Unirii a fost inundat. „Am solicitat Poliţiei Rutiere să-l închidă circulaţiei. Este o cantitate mare de precipitaţii căzută într-un timp foarte scurt. Avem 32 de echipaje în teren”, a spus Epsică Chiru, director general adjunct APA NOVA la REALITATEA TV.

De asemenea, au fost semnalate şi elemente de tencuială desprinse de pe faţadele blocurilor. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti a precizat că în urma precipitaţiilor nu au fost înregistrate victime. În Capitală nu au fost înregistrate accidente din cauza precipitaţiilor, însă s-a circulat îngreunat şi unele pasaje s-au blocat din cauza apei acumulate pe carosabil, au declarat oficiali de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Pasajul Mărăşeşti a devenit impracticabil în urma precipitaţiilor, toate maşinile fiind evacuate, iar pasajul Unirii s-a blocat pe sensul de la Universitate spre Piaţa Unirii. Traficul în cele două pasaje va fi reluat după ce apa va fi îndepărtată cu motopompe.

De asemenea, se circulă îngreunat în Piaţa Naţiunile Unite, la intersecţia bulevardelor Şincai şi Tineretului, în zona Bulevardului Theodor Pallady şi la capătul tramvaiului 32, pe Bulevardul Regina Elisabeta, potrivit oficialilor de la Brigada Rutieră.

Unele substaţii ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov au fost inundate, însă traficul salvărilor nu a fost afectat, a declarat pentru MEDIAFAX managerul SABI, Alis Grasu.

Cookies