FIT CITY

Cum se apără patronul Brădet după ce 7 angajaţi ai companiei au fost depistaţi cu E-coli

Analizele cele mai recente ale angajaților noștri, analizele legale pe care le cere statul român, sunt bune. Nici un angajat nu este bolnav conform legislației române pe care funcționăm. Tot personalul are cursuri de absolvire, sunt școliți toți angajații noștri. Colaboratorii noștri din Italia și Germania au făcut analizele din probele pe care le aveau la vânzare.

Buletinele de analiză sunt toate negative. Renumita brânză care a fost găsită cu probleme în magazin a avut contraprobă la noi la fabrică și a fost trimisă la expertiză în Germania. Rezultatele la acea brânzică sunt și ele negative. Deci trebuie căutat unde s-a infectat și ce s-a întâmplat. Și analizele făcute în laboratoarele românești sunt tot negative la produsele luate de la noi din fabrică. Suntem singura firmă care a cerut să se facă analize de E-coli personalului. Aceste analize nu sunt cerute. După ce le-am făcut ni s-a spus că nu trebuia să le fac pentru că nu sunt elocvente.

La copiii de peste doi ani oricine poate fi purtător. Au ieșit șapte buletine de analiză cu purtători de E-coli în cazul unor angajați. Oamenii nu bagă mâna în produse. Am întrebat ce tratament să facem. Nu ne-a răspuns nimeni. Toate produsele noastre sunt bune. Dacă ar fi fost produsele, nu ar fi fost o epidemie. Cei șapte angajați lucrau la partea de produse ambalate nu pe brânzeturi, nu au avut contact cu acea brânză„,  a declarat miercuri, într-o conferință de presă, Marius Badea, proprietarul Lactate Brădet, citat de Agerpres.

În urma informațiilor referitoare la brânza cu E-coli aparținând Lactate Brădet, compania a pierdut 500.000 de lei, a precizat Marius Badea.

Conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș către Ministerul Sănătății și Instituția Prefectului Argeș, bacteria E-coli a fost depistată în probele recoltate de la mai mulți angajați ai societății Lactate Brădet.

Șapte dintre cele 19 probe de coproculturi recoltate de la angajații Lactate Brădet au fost pozitive pentru cel puțin unul dintre tipurile de E-coli patogen, iar în trei dintre cazuri au fost identificate genele care provoacă sindromul hemolitic uremic, confirmat în cazul mai multor copii din Argeș.

Rezultatele au fost pozitive și la două dintre cele șapte probe recoltate de la angajații unui furnizor al Lactate Brădet, societatea Agrostar Farmex, într-un caz fiind identificate genele care provoacă sindromul hemolitic uremic.

Pe 29 februarie, într-o cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet a fost depistată bacteria E-coli, a anunțat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la vremea respectivă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button