Cum schimbi online contractul ENEL

26 iul. 2021
1593 Afișari
Cum schimbi online contractul ENEL
Cum schimbi online contractul ENEL sursa foto: playtech.ro

Cum schimbi online contractul ENEL este o întrebare pe care mulți oameni ocupați și-o pun în momentul în care intră în posesia unui nou apartament sau casă. Dacă până acum câțiva ani trebuia să alergi cu numeroase documente în tot felul de sedii și reprezentanțe, acum totul se poate face extrem de facil și online. Am trecut prin această procedură recent și totul este floare la ureche, dacă urmezi pașii de mai jos.

Dacă vrei să afli cum schimbi online contractul ENEL sau de la oricare alt furnizor din România, vezi pașii în rândurile de mai jos. Procesul este unul facil în general, iar cererea își primește răspunsul între 10 și 20 de zile, totuși în cazul meu a durat doar câteva ore. Totuși știu povești de la oameni care au avut de așteptat mai mult pentru a primi confirmarea schimbării unui contract de electricitate.

De ce să schimbi online contractul ENEL sau la alt furnizor

În practică, schimbarea titularului unui contract de furnizare a electricității se face de obicei în cazul schimbării totale sau parțiale a identității clientului, arată procedura din România. Astfel, dacă se preia un apartament sau o casă ori orice alt spațiu deja racordat la energie electrică, fie că vorbim de ENEL sau orice alt furnizor, prin cumpărare, moştenire sau donație, trebuie schimbat și titularul abonamentului, mai ales dacă rețeaua existentă nu suferă modificări. În caz contrar procedura este mai complexă.

De ce documente ai nevoie pentru a schimba titularul contractului de energie electrică

Pentru a duce la bun sfârșit o schimbare online ENEL sau alt furnizor de electricitate există o serie de documentele necesare pe care trebuie să le ai la îndemână pentru a facilita între procesul. În primul rând ai nevoie de un Index contor citit la zi, acesta fiind necesar pentr a emite factura și a plati-o, alături de actele de identitate ale proprietarului actual și ale viitorului titular. De asemenea este nevoie de o cerere tip, un formular care se oferă de furnizor, iar în cazul ENEL acesta se completează direct pe site. Nu în ultimul rând, un chestionar tip pentru obținerea avizului tehnic pentru noua racordare, mai arată legislația ANRE în această privință.

De asemenea, este nevoie de actul de proprietate sau orice alt înscris care arată dreptul de folosință asupra imobilului pentru care se schimbă contractul. Mai mult, dacă spațiul respectiv este închiriat, mai trebuie musai și un acord semnat la notar prin care proprietarul de drept își dă acordul notarial pentru încheierea contractului de furnizare a energiei electrice de către cel care închiriază.

De obicei, schimbarea contractului la electricitate durează undeva între 10 și 21 de zile. Mai mult, acesta nu implică niciun cost suplimentar și nici modificări tehnice, cum ar fi schimbarea contorului.

Pașii de urmat pentru a schimba online un contract ENEL

Spre deosebire de alte companii de furnizare a energiei electrice, ENEL a dezvoltat o aplicație online care vine în sprijinul celor care doresc să schimbe online titularul unui contract la electricitate. Cei care semnează pentru prima oară în viață un contract cu enel trebuie să depună inițial, la această adresă, o serie de documente importante.

Inițial, trebuie completate datele de identificare și încarcate următoarele documente: o copie a actului de identitate, un act de proprietate asupra spațiului de consum (sau documentele de la notar pentru o închiriere), ultima factură primită în spațiul respectiv și semnătura digitală a viitorului titular al contractului. Apoi se așteaptă o confirmare pe mail pentru a trece la pașii următori. După ce îți conturezi un cont online, totul este intuitiv direct în aplicație.

De asemenea, cu noile prevederi privind ofertele de pe piața concurențială, este necesară și alegerea unui nou tip de abonament, în funcție de consumul de energie lunar. Există mai multe variante pretabile pentru diferiți utilizatori. Dacă dețineți deja un contract cu ENEL, aveți nevoie doar de actul de identitate și o semnătură digitală.

Cum se completează formularul pentru cererea de schimbare a titularului

În primul rând, trebuie completat formularul din linkul de mai sus cu informațiile de identificare ale locului în care va fi schimbat abonamentul, cât și cu cele ale solicitantului. Trebuie să știți care este codul de plată, codul de client, numele, prenumele, o adresă de e-mail și un număr de telefon valid.

Ca să nu vă speriați, să știți că o să găsiți codul de plată și codul de client chiar pe prima pagina a facturii ENEL.

Ulterior, după completarea formularului de mai sus din aplicație, veți primi pe adresa de e-mai o confirmare a înregistrării solicitării și pașii de urmat pentru a finaliza procedura.

Apoi, pentru a merge mai departe cu procesul de schimbare a titularului de contract la ENEL mai este nevoie de urmtoarele documente de care vă spuneam și mai sus: actul de proprietate al spațiului vizat, actul de identitate, o cerere pentru contractul de furnizare și o ofertă de furnizare a energiei electrice.

În funcție de oferta dorită, aceasta se poate descărca în format PDF, ca apoi să fie încarcată de asemenea în sistem concomitent cu schimbarea titularului.

Cookies