Cum scapă de amendă vânzătorii ilegali de la Unirii

de:
13 aug. 2012
5 Afișari
Cum scapă de amendă vânzătorii ilegali de la Unirii

Reporterii de la Libertatea i-au urmărit pe vânzătorii postaţi pe trotoarul de la Unirii, din faţa fostei Bănci a Religiilor. Comercianţii au stat liniştiţi cu marfa expusă până când în zonă au apărut agenţii Poliţiei Locale.

În acel moment, „observatorul” grupului, care până atunci se plimba de la un capăt la altul al trotuarului, şi-a avertizat imediat colegii, strigând: “Garda, Garda!”.

La semnal, în nici trei minute, toţi şi-au strâns catrafusele şi le-au ascuns în maşini. Au aruncat mesele după gard şi s-au aşazat ba lângă maşini, ba pe băncile din zonă, susţinând că aşteaptă autobuzul.

Acest scenariul se repetă la fiecare control, iar poliţiştii declară că nu au ce să le facă atât timp cât nu îi prind cu marfa la vedere.

De la începutul anului, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a aplicat, în baza Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 373 de sancţiuni contravenţionale – amenzi şi avertismente. Cuantumul amenzilor depăşeşte 300.000 de lei.

Cookies