Cum să vizionezi seriale like a pro

23 aug. 2022
491 Afișari
Cum să  vizionezi seriale like a pro
Maria Coman: Cum să vizionezi seriale like a pro

Mdeci, acum că am văzut că sunt oamenii care l-au criticat pe David Popovici pentru că s-a retras de la o cursă și alții (sau poate aceiași) care cred că e ok că a murit fata lui Dughin, nu are rost să ne mai ocupăm de soarta omenirii, că e clară, nu avem prea multe șanse. Așa că să ne ocupăm de supraviețuire. Sunt niște seriale noi pe diverse rețele sau pentru cei ca mine e o perioadă bună de reluat serialele vechi pe care le-am uitat, așa că m-am gândit să vă împărtășesc din experiența mea de vizionator vechi, mă consider printre pionierii genului, încă de când mă uitam la Anatomia lui Grey pe cd-uri piratate prin nici nu mai știu ce metode. Anatomia lui Grey nu s-a terminat nici până în zilele noastre, a avut sezoane mai bune și mai rele, coloane sonore mai bune și mai rele, dar pe lângă plânsul terapeutic minunat pe care l-a oferit, pe lângă Patrick Dempsey și celălalt (nu Eminescu, McDreamy), pe lângă niște replici celebre, mie mi-a dat extraordinar de multă muzică. Adică am descoperit multe formații, melodii, cântăreți, muzică de mi- a marcat viața, cum e de exemplu Chasing Cars. Nu e neapărat vorba despre Anatomia lui Grey aici, că nu mai ține minte nimeni, cred, nici actorii sau producătorii, cine cu cine, ce cu ce, când, unde, de ce, cât e vorba despre ce am învățat în aceste decenii de vizionare serioasă, profesionistă, metodică. Așadar: 

  1. When binging, dacă nu mai puteți și deja e 4 dimineața și ziceți de fiecare dată Haiîncăunepisodșiatât (deși nu recomand, m-am lăsat de asta de ceva vreme, căci a doua zi eram mai mahmură decât după 3 nopți de petrecere la rând) cheia este să vă opriți în mijlocul unui episod, nu să vă spuneți că stați până la sfârșitul ăstuia. Pentru că la final de episod sunt twist-uri și te lasă cu ochii în soare, oare l-a omorât sau nu l-a omorât, oare se sinucide sau nu se sinucide, se mărită, nu se mărită. Deci, NICIODATĂ PÂNĂ LA SFÂRȘIT DE EPISOD
  2. Un serial are nevoie de răbdare. Unele încep prost, foarte prost, extraordinar de prost și continuă așa pe durată nedeterminată, până se transformă brusc în niște diamante. Un fel de povestea cu rățușca cea urâtă. De aia nu abandonăm din prima. Sigur, puteți spune că avem prea puțin timp pentru seriale proaste, dar nu e neapărat așa. Există indicii care să ne arate că merită să continuăm? Uneori da, uneori nu, aici e bine să vă urmați instinctul, că are și el rolul său în povestea asta. 
  3. Planifică-ți cu grijă pauzele. Dacă te uiți la „Orange is the new black”, te duci la toaletă pe intro, nu îi dai skip, că de aia e melodia You’ve got time, doh? Ca să îți suni prietenii, să te duci până la bucătărie pentru provizii, să schimbi apa la pisică sau să cauți încărcătorul.
  4. Scotocește cu multă atenție prin ofertă, pentru că te poți trezi ca mine, care m-am uitat recent pe HBO la ceva ce părea simpatic, dar doar din 3 episoade (KU Damm 56, cred) și l-am terminat și treceam prin marea depresie a terminării unui serial care te-a prins (e ca atunci când ai un proiect mare și se termină și te lasă cu mult timp liber, dar presupun că știți despre ce vorbesc) și noroc că mi-a spus un prieten (Radu Preda, îl puteți citi și pe el pe aici) că mai sunt 2 serii. Căci aplicația nu mi -a zis nimic și habar nu aveam că mai există. Plus, e bine să căutăm în adâncuri și pentru că real sunt o grămadă de comori ascunse în spatele tuturor new entry-urilor pe care le promovează platformele. Nu vă lăsați păcăliți de Top 10 Romania, e foarte posibil să n-aibă nicio legătură cu gusturile voastre. Dar nici nu le  evitați, cine știe. 

Cu astea patru ar trebui să trecem cu bine peste sezonul de toamnă-iarnă care urmează, pentru că oferta nu e cine știe ce momentan. Orice e acceptat, mai ales în serile lungi de iarnă, alea de zici că au fost inventate pentru binging. Și încă ceva. Nu judecați. Ce dacă unii se uită la Virgin River? E minunat de brainwash.

Nota B365.ro: Naufragiu pe o insulă pustie? Cu Maria, e o aventură extraordinar de simpatică!

Cookies