Cum să vă creșteți bugetul cu recuperări de taxe după întoarcerea de la muncă din străinătate? (P)

21 iun. 2023
37 afișări
Cum să vă creșteți bugetul cu recuperări de taxe după întoarcerea de la muncă din străinătate? (P)
Sursă foto: pexels.com

Oportunitățile de muncă și de carieră în străinătate atrag multe persoane care caută noi provocări. Cu toate acestea, persoanele care s-au întors acasă încă uită adesea că au o mare oportunitate de a recupera o sumă semnificativă de impozit plătit în plus care le este datorată. Rambursarea taxelor nu ar trebui să fie intimidantă, este pur și simplu o procedură care necesită unele cunoștințe specifice. Prin urmare, acest articol acoperă pașii de bază pe care, de obicei, trebuie să îi urmați pentru a vă recupera banii fără probleme.

Declarație de venit și impozit

Atunci când lucrați atât în România, cât și în străinătate, impozitele pe venit se deduc din veniturile dumneavoastră. Valoarea taxei variază de obicei de la o țară la alta. La sfârșitul exercițiului financiar sau când părăsiți țara, trebuie să depuneți o declarație fiscală și de venit la autoritățile fiscale de stat din țara în care ați lucrat. Declarația pe care ați depus-o va fi revizuită de angajații acelor instituții care, după evaluarea caracterului adecvat al documentelor pe care le-ați depus, vor calcula în cele din urmă valoarea impozitelor plătite în plus care ar trebui să vă fie returnate. Suma pe care o primiți înapoi depinde de cât timp ați lucrat în străinătate, de veniturile pe care le-ați obținut, de țara în care ați lucrat etc. Puteți verifica cu ușurință câți bani puteți obține înapoi folosind un calculator online gratuit. De asemenea, este bine de știut că nu va trebui să plătiți impozit în România dacă l-ați plătit în străinătate. Nu uitați doar să depuneți declarația de venit și de impozit. Și pentru a asigura o returnare reușită și o rambursare lină și rapidă a taxelor, asigurați-vă că aveți toate documentele necesare gata în avans.

Documente necesare

Cel mai adesea, autoritățile fiscale străine solicită următoarele documente și informații:

  • copii ale pașaportului sau cărții de identitate;
  • un document privind veniturile obținute și impozitele plătite. Dacă ați lucrat la mai multe locuri de muncă, atunci veți avea nevoie de o declarație separată pentru fiecare loc de muncă – aceasta poate fi fluturașul de salariu din ultima lună sau un document sau formular special eliberat de angajator (în funcție de țară) care confirmă veniturile obținute și impozitele plătite pe întreaga perioadă de angajare;
  • numărul de securitate socială al țării străine în care ați lucrat;
  • numele și adresa locului (locurilor de muncă)
  • confirmarea perioadei petrecute lucrând în străinătate
Sursă foto: pexels.com

După depunerea documentelor și completarea declarației, va trebui să așteptați puțin. Procesul poate dura în mod normal în jur de 2-3 luni, dar poate dura mai mult, de exemplu: dacă nu ați depus toate documentele necesare, dacă există erori sau discrepanțe în documente sau declarație, dacă informațiile furnizate sunt neclare sau incorecte, dacă se preconizează în mod normal că rambursarea taxei va fi procesată în țara străină în cauză într-un interval de timp mai lung, etc. Rambursarea impozitelor este un proces procedural strict definit de autoritățile fiecărei țări și poate implica relații cu autoritățile fiscale sau cu alte autorități din țara străină, care pot lăsa unele nuanțe nedescrise și imprevizibile. Dacă credeți că diferitele surprize birocratice nu pot decât să vă condimenteze viața, atunci nu ar trebui să aveți dificultăți în a vă recupera impozitele pe cont propriu.

Dacă, totuși, nu vi se pare atractiv să parcurgeți aceste proceduri, dacă nu sunteți sigur dacă veți face toți pașii corect, sau că veți uita ceva, sau că veți completa corect declarația și pregătiți documentele necesare sau dacă nu sunteți deloc interesat de posibila interacțiune cu inspectorii fiscali străini sau dacă aveți alte motive pentru care nu doriți să o faceți singur, atunci puteți apela oricând la companii specializate în rambursări de taxe din străinătate. Acest lucru vă va oferi liniștea că procesul se va desfășura fără probleme, iar rambursarea taxelor va fi procesată rapid, fără a fi nevoie să vă implicați, deoarece toate documentele și formularele necesare pot fi prelucrate de către specialiști.

Rambursarea taxelor este adesea încă mistificată de complexitatea sa, ceea ce este departe de a fi cazul, deci este recomandabil să apelați la ajutorul profesioniștilor pentru a vă asigura că totul merge fără probleme și rapid. Ei vor face treaba neplăcută în locul dumneavoastră și vă puteți simți liniștiți și încrezători că veți primi înapoi întreaga sumă de bani care vi se cuvine.

Tags:
Cookies