Poţi să-ţi mobilezi toată casa cu mai puţin de 1.000 de lei, cu ajutorul ANAF-ului. VEZI AICI CUM

de:
15 nov. 2010
0 afișări
Poţi să-ţi mobilezi toată casa cu mai puţin de 1.000 de lei, cu ajutorul ANAF-ului. VEZI AICI CUM

Potrivit anunţului postat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Fiscul bucureştean are la vânzare mai multe articole de mobilier, suficient cât să fie utilat un apartament de două camere, fără prea mari pretenţii. Marfa din depozitul Direcţiei de Finanţe a Municipiului Bucureşti fie a fost confiscată anterior de poliţişti şi vameşi deoarece vânzătorii nu au putut demonstra, cu acte, provenienţa acesteia, fie a fost executată silit în contul datoriilor la stat ale proprietarului.

Astfel, cu mai puţin de 1.000 de lei se poate cumpăra atât mobila de bucătărie, cu tot cu aragaz şi frigider, dar şi accesoriile pentru dormitor şi camera de zi.

De exemplu, pentru mobila de bucătărie Direcţia de Finanţe cere 100 de lei, pentru frigiderul marca Daewoo 50 de lei, iar pentru aragazul cu patru ochiuri încă 50 de lei. Dacă adăugăm şi lada frigorifică de 50 de lei, preţul tuturor acestor electrocasnice pentru bucătărie se ridică la 250 de lei.

Dormitorul compus din pat dublu, comodă şi două dulapuri costă, conform anunţului de vânzare al Fiscului, suma de 150 de lei. Socotind că într-un colţ al camerei nu ar strica un birou cu dulap scos la vânzare la 30 de lei, rezultă că mobilierul din dormitor ar costa în total 180 de lei.

Ţinând cont de faptul că un fotoliu este evaluat de finanţişti la 20 de lei, canapeaua la 30 de lei, dulapul cu cinci corpuri la 90 de lei, iar televizorul şi comoda TV la 150 de lei împreună putem spune că pentru mobila din sufragerie ar trebui să plătim sub 300 de lei. Dacă la toate acestea adăugăm un telefon fix la preţul de 5 lei, o linie audio marca Tehnis la 60 de lei şi o oglindă de perete de 1,3 metri evaluată la 100 de lei, rezultă că toată sufrageria ar costa 455 lei. Ceea ce înseamnă că întreaga locuinţă ar putea fi mobilată, cel puţin la nivel de bază, cu numai 885 lei, dacă locatarul nu este foarte exigent.

Pe lângă mobilier, pe lista de vânzări a Fiscului se află, de asemenea, zeci de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte la preţuri mult mai mici decât cele practicate în magazine. Astfel, blugii pot fi cumpăraţi cu 10 lei, compleurile pentru copii cu 8 lei, ciorapii şi şosetele bărbăteşti chinezeşti cu 1 leu perechea, sutienele cu 10 lei, căciulile cu 1,5 lei şi maieurile cu 3,5 lei. Cele mai scumpe articole vestimentare par să fie cele pentru femei, respectiv puloverele care costă 12 lei, fustele -11 lei şi pantalonii de damă -10 lei.

Mergând pe principiul că omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car, bucureştenii care vor să se pregătească pentru sezonul cald trebuie să ştie că un evantai de lemn cu pânză, cumpărat din depozitul de la Direcţia de Finanţe, costă 1 leu, iar şepcile 3 lei bucata. Totodată, tricourile pot fi achiziţionate cu 6 lei bucata, iar pantalonii scurţi cu 5 lei.

În afară de acestea, Fiscul vinde şi anvelope de biciclete la 1,75 lei, foarfece de grădină la 11 lei, gumă de mestecat la 2 lei şi orez cu 3,5 lei kilogramul.

Bucureştenii interesaţi să cumpere astfel de bunuri trebuie să fie destul de vigilenţi în a urmări anunţurile de vânzare pentru că, după cum susţin reprezentanţii Direcţiei de Finanţe, bunurile îşi găsesc foarte repede cumpărători. Contactaţi telefonic, angajaţii departamentului de valorificare stocuri din cadrul Fiscului bucureştean au precizat pentru B365.ro că pe stoc se mai află momentan doar gumă de mestecat.

Valoarea totală a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului la nivelul Direcţiei de Finanţe Bucureşti este de 2,8 milioane lei, în primele nouă luni ale acestui an. Din acestea, finanţiştii bucureşteni au reuşit să vândă produse în cuantum de 1,68 milioane lei. “Comparativ cu anul 2009, volumul vânzărilor din primele 9 luni ale anului 2010 a crescut cu aproximativ 60%”, a transmis pentru B365.ro Ionuţ Cuc, purtătorul de cuvânt al Fiscului bucureştean.

Magazinul de prezentare al Fiscului bucureştean urmează să fie mutat în cursul săptămânii acesteia în zona Berceni, pe strada Măriuca.

Cookies