ESENTIAL

Cum să-ţi cumperi SUV Mercedes ML cu mai puţin de 5.000 de euro

Printre maşinile pe care Direcţia Generală de Finanţe Publice a Municipiului Bucureşti (DGFPMB) le-a scos, joi, la vânzare cele mai multe sunt Mercedes-uri.

Preţul mic pe care îl cere Fiscul cumpărătorilor este justificat atât de anul de fabricaţie al autoturismelor, cât şi de starea lor actuală, în condiţiile în care maşinile au stat, în depozitul neacoperit situat în Bdul Regiei nr.6, în ploaie şi vânt, fără să fie mişcate din loc mai mult timp.

Mercedes-uri de vânzare la Fisc

Cea mai scumpă maşină scoasă la vânzare este un Mercedes Benz CL AMG 500, fabricat în anul 2000 pentru care finanţiştii bucureşteni au stabilit un preţ de pornire la licitaţie de 32.900 de lei (7.833 euro). Vezi foto. Geamurile de la portierele de pe partea dreaptă a autoturismului sunt aproape distruse în totalitate, unul dintre ele fiind lipit chiar cu bandă adezivă.

Pe locul al II-lea în clasament se situează un Mercedes Benz C200 Kompressor, fabricat în 2001, la preţul de 24.500 de lei (5.833 euro). Vezi foto. Cumpărătorii trebuie să ia în calcul faptul că maşina nu este înmatriculată în România, motiv din care aceştia trebuie să scoată câteva mii de euro în plus pentru a putea ieşi cu ea pe stradă.

Ultimul loc pe podium îi revine tot unui model mai vechi, pe benzină, din gama Mercedes ML430, fabricat în anul 1999. Jeep-ul cu geamuri fumurii a fost confiscat de Inspectoratul General de Poliţie pentru că nu avea acte, preţul de vânzare fiind stabilit la suma de 20.000 de lei (4.761 euro). Vezi foto.

Pe locul al IV-lea în top, în funcţie de preţ, se situează un Peugeot 406, de culoare verde, înmatriculat în judeţul Vrancea. Fabricat în anul 1995, Fiscul l-a scos la vânzare pentru suma de 7.200 de lei (1.715 euro). Vezi foto. Cauciucurile din spate se află însă într-o stare avansată de degradare.

Printre cele mai ieftine maşini din parcul de autoturisme confiscate ale DGFPMB se află un Seat Toledo din 1996, care nu mai funcţionează şi ar putea fi folosit de cumpărător doar pentru piesele de schimb. Pentru această rablă se cer 2.000 de lei (476 euro). Vezi foto.

Alături de acesta se mai află şi o marcă românească Dacia 1.310, fabricată în 1995, al cărei preţ de pornire la licitaţie a fost stabilit la 1.250 de lei (297 euro). Vezi foto. Bătrâna Dacie are portiera din stânga spate puţin îndoită. În cazul în care nu doreşte să o scoată la plimbare pe stradă, cumpărătorul ar putea să facă o mică târguială şi să o dea pe un tichet de 3.800 de lei din programul de casare „Rabla”, rămânând astfel cu un câştig de circa 2.500 de lei.

Cum se pot cumpăra maşinile de la Fisc

După cum susţin reprezentanţii Fiscului, maşinile au fost confiscate de diverse instituţii ale statului deoarece conducătorii auto nu aveau acte de provenienţă a lor. Spre deosebire de alte mărfuri executate silit, la licitaţiile pentru maşini care nu se adjudecă de prima dată, preţul scade doar cu 10%, faţă de 25% în mod normal.

„Preţul se poate înjumătăţi faţă de valoarea de pornire a licitaţiei dacă nu se prezintă niciun cumpărător cu o ofertă la cinci licitaţii”, a precizat pentru B365.ro, Ioan Traian Cuc, purtătorul de cuvânt al DGFPMB.

Conform sursei citate, persoanele interesate să achiziţioneze astfel de maşini pot face un drive test în incinta depozitului situat în Bdul Regiei nr. 6, în apropierea Grădiniţei cu program prelungit nr.83 din Sectorul 6 al Capitalei. Pentru a putea participa la licitaţie, bucureştenii trebuie să achite o taxă de 10% din valoarea de pornire, actele de predare-primire urmând să fie făcute în termen de maxim 5 zile de la adjudecare.

Joi, Fiscul a vândut şase maşini din parcul de auto confiscate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button