Cum să te speli cu succes cu apă rece – ediția de vară, București 2022

20 iul. 2022
1076 Afișari
Cum să te speli cu succes cu apă rece – ediția de vară, București 2022
Oana Titică

Bună dimineața, dragi cititori! Pentru cei care ne citesc astăzi din provincie, dar și pentru bucureștenii care sunt în vacanță de ceva timp, în continuare 1 din 3 blocuri din Capitala noastră EUROPEANĂ (Lol) nu are apă caldă.

De la începutul lunii iulie, o treime din blocurile racordate la rețeaua de termoficare se bucură de amintirea vremurilor în care au fost construite, respectiv a comunismului, cunoscut și sub denumirea ‘ne-au torturat, dar au și făcut’. Blocuri, respectiv. Au făcut multe multe multe blocuri, în care să locuim noi azi.

Capitalismul (sau, după cum îl știe toată lumea, ‘au furat, dar nici n-au făcut mai nimic’), a dus la degradarea rețelei de termoficare atât de mult încât situația de azi e un dezastru. Sau cel puțin așa ne spun autoritățile și directorii CMTEB, că starea sistemului e cauzată de lipsa oricăror reparații substanțiale în ultimii zeci de ani.

Dar, pentru că noi suntem niște piersicuțe optimiste și descurcărețe, astăzi vă prezint Ghidul spălării cu apă rece, ediția de vară, mult mai light decat ediția princeps din iarna lui 2020, scrisă printre lacrimi, când am crezut că o să murim cu toții.

Iată, așadar, cum te speli cu succes cu apă rece:

Ajungi acasă transpirată după o zi de muncă, plină de nervi din cauze multiple, care includ, dar nu se limitează la: inflație, scandaluri pe internet, războiul din Ucraina.

Scoți cățeaua la plimbare, unde te întâlnești cu o vecină care a întâlnit prin norocul soartei un domn drăguț, pe care dorește să îl invite în seara respectivă pe la ea, să îi gătească ceva și, ulterior, să îi arate ce are ea mai de preț.

***

‘Trebuie să mă spăl pe cap și iar nu e apă caldă’, mărturisește ea îngrijorată.

‘Nici o problemă, vecină’, îi spun eu, și o sfătuiesc cu un aer de expertă.

În primul rând, demnitatea ne împiedică să folosim aragazul și ligheanul, plus că de la o anumită lungime de păr în sus trebuie să încălzești un vagon de apă ca să ai vreun rezultat în clătire, ceea ce e fizic imposibil. Așadar, ne folosim de ce avem: un șuvoi constant de apă rece ca gheața.

‘Dragă vecină’, îi spun. ‘Faci așa’.

Ora 18:00 – Cum ajungi acasă de la birou, începi să bei prosecco sau orice spumant găsești, fiindcă își face efectul mai repede. Dacă ai un balcon în care a bătut soarele cat ai fost la muncă și care acum e încins precum spiritele de pe internet în ultima vreme, stai în el și sorbi din prosecco ăla jumătate de oră, după care vei fi beată moartă și cu o ușoară insolație, dar vei avea și pielea foarte fierbinte. Bingo!

Ora 18:30 – Acum este momentul să te duci în baie pentru Pregătirea Prealabilă. (Știți cum e, când vine un domn la tine, trebuie să te speli în prealabil, iar cei care nu au prealabil se pot spăla în lighean :D). Bun. Cuvintele cheie pentru un duș cu apă rece vara sunt VITEZĂ și EFICIENȚĂ, de aceea trebuie să aliniezi toate produsele – gel de duș, șampon, balsam – cât mai la îndemană, în ordinea în care le vei folosi.

Iei o boxă mică de baie, unde îți pui un playlist special pentru această ocazie, cu muzică care să te ajute emoțional, de exemplu Eye Of The Tiger, pentru motivație, și Chop Suey mai spre final, când te vei umple de nervi.

Ora 19:00 – după ce te-ai agitat aiurea prin baie, îți dai seama că efectul prosecco-ului s-a dus, așa că te întorci pe balcon să te mai bată soarele în cap și să mai bei puțin

Ora 19:30 – Intri în final în duș, unde te săpunești din abundență cu gel de duș cu banane de la Bebe Tei pe corp și, cu teamă, îndrepți dușul spre cap. Când apa rece îți lovește capul cel frumos și obosit, vei vrea să începi să plangi, dar ascultă în continuare Eye of the Tiger, care îți spune ‘rising up to the challenge of our riiiiivaaaaal’ sau gândește-te la ceva amuzant gen freza lui Nicușor Dan udă. Ca să te poți mișca mai repede, gândeste-te că e Primarul însuși cu tine în duș. Continui procesul pe  repede înainte, mai ai puțin și ai scăpat.

Ora 20:00 – ieși din duș epilată, clătită și beată, cu o ușoară migrenă de la spumant și de la faptul că ai ținut apa gheață pe cap un sfert de oră.

Te întinzi suav în pat, sub o păturică de vară cu floricele și închizi ochii ‘doar câteva minute’. Interfonul sună frenetic dar nu-l mai auzi din dormitor, o să te prinzi ulterior a doua zi dimineață când descoperi 16 apeluri și mesaje de la Domnul Pe Care Îl Invitaseși te anunță că dacă nu-i răspundeai la telefon pana la prânz, chema poliția, și că a crezut că nu mai vrei să îl vezi, iar tu îi vei răspunde ‘îmi pare rău, dragul meu, am vrut doar să fiu curată pentru tine.’

The end.

Și au trăit fericiți pana la adânci batrâneți, dar doar după ce s au mutat intr-un bloc cu centrală.

Cookies