Cum să te protejezi eficient de incendii dacă locuiești într-o clădire cu coșuri de fum?

de:
28 aug. 2020
5 Afișari
Cum să te protejezi eficient de incendii dacă locuiești într-o clădire cu coșuri de fum?

De ce un cosar autorizat este cea mai optima solutie de verificare si curatare a cosurilor de fum?

Incalzirea pe lemne, carbuni sau altele similare se face inca, inclusiv in orasele mari din tara, precum capitala. Prin urmare, nu este neobisnuit sa fie necesar sa se apeleze la serviciile unui cosar autorizat sector 2, Bucuresti. De astfel, firme bucurestene de profil asigura servicii dedicate in Bucuresti, in toate sectoarele, iar cei care au astfel de nevoi ii pot gasi simplu pe internet, utilizand motoarele de cautare in care introduc serviciul de care sunt interesati – de exemplu, cosar autorizat sector 1.

Un cosar autorizat, este o persoana avizata care stie exact cum sa curete cosurile de fum, astfel incat sa le mentina in stare buna de functionare. De asemenea, este recomandat ca oricand se intampla anumite evenimente, cum ar fi intrarea fumului in casa sau fumul care umple podul, sa se apeleze la serviciile unui specialist in desfundarea si curatarea cosurilor de fum.

Cum se infunda cosurile de fum?

Condensul acid care rezulta in urma arderii unor gaze poate determina dislocarea caramizilor sau infundarea cosului de fum. De asemenea, sunt si alte motive pentru care un cos de fum se poate infunda, cum ar fi:

  • defectiuni care apar ca urmare a constructiei iresponsabile;

  • cuiburi de pasari construite in interiorul cosurilor de fum;

  • panze de paianjen care determina infundarea cosurilor de fum;

  • hartiile aduse de vant care se blocheaza in cos;

  • utilizarea unui combustibil cu umiditate mare.

Cum poate fi evitata infundarea cosului sau deteriorarea acestuia?

ABCControl explica cum orice persoana se poate proteja de accidente si incendii, atunci cand incalzirea se realizeaza cu lemne, carbuni etc si cladirea este prevazuta cu cosuri de fum.

  • minim o data pe an trebuie sa se apeleze la un profesionist s care sa poata verifica, curata, repara cosul de fum;

  • aprinderea sobei in casa doar cu combustibilul potrivit;

  • evitarea supraincarcarii sobei;

  • inchiderea usii de la soba atat timp cat focul din ea arde;

  • evitarea materialelor combustibile depozitate in apropierea cosului sau a sobei;

  • stingerea focului inainte de a pleca de acasa sau inainte de culcare;

  • supravegherea copiilor in momentul in care focul este aprins.

Toate aceste sfaturi si recomandari sunt oferite de specialisti si este recomandat sa fie respectate. Cosurile de fum pot fi intretinute si in regie proprie, insa este ideal sa fie periodic verificate si de specialisti in domeniu. Costurile pentru verificarea si curatarea cosurilor de fum nu sunt foarte mari in raport cu costurile care pot fi determinate de un incendiu, ceea ce face ca investitia sa merite cu siguranta.

De asemenea, atunci cand un proprietar de cos de fum apeleaza la un specialist, acesta ii poate spune si daca sunt defectiuni in interiorul cosului, cum ar fi caramizile lipsa, sau daca cosul de fum este gresit proiectat. In anumite situatii, acesta poate face si recomandari de renovarea a cosurilor, sau de specialisti care se ocupa cu construirea cosurilor de fum.

 

Cookies