ARHIVA B365

Cum să te protejezi de hoții care acționează la bancomate

Skimmingul este o activitate ilegală care implică instalarea unor dispozitive la bancomate sau POS-uri prin care sunt copiate datele cardurilor bancare. Datele sunt inscripționate pe alte carduri care vor fi folosite pentru accesarea ilegală a conturilor, transmite MAI, care prezintă mai multe sfaturi care te ajută să te protejezi de această acțiune:

Nu permite nimănui să stea aproape de tine când retragi bani de la bancomat. Discreția ți se cuvine și în plus te protejează!

Reține cum arată ATM-ul băncii tale. Fii atent la tastatură, la fanta în care se introduce cardul, la cea prin care ies banii. Dacă observi ceva suspect, nu folosi cardul şi sună imediat la 112!

Nu dezvălui nimănui PIN-ul sau datele de identificare ale cardului tău. Nu-ți scrie niciodată PIN-ul pe card.

În cazul în care pierzi cardul, anunţă imediat banca pentru a-l bloca, astfel încât nimeni să nu-ți poată lua bani din cont.

Dacă observi lipsa unor sume de bani în mod nejustificat, sesizează banca şi poliția!

Reamintim că Poliția Română a prins chiar astăzi în flagrant doi cetățeni bulgari în timp ce ridicau dispozitive de skimming pe care le montaseră la un bancomat. Datele cardurilor compromise erau transcrise pe carduri blank ce erau ulterior folosite pentru a retrage bani din Belize, Jamaica, Guatemala și Indonezia.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button