BAZAR

Cum să te bucuri de lucrurile mici în timpul pandemiei (P)

După un an de pandemie și cu tot felul de restricții, Bucureștiul s-a schimbat mult. A dispărut forfota din Centrul Vechi, majoritatea localurilor sunt închise, iar oamenii par să-și fi pierdut răbdarea.

Vechea normalitate a devenit o amintire nostalgică, la care mai revenim din când în când. Dar să ne păstrăm speranța că în curând lucrurile se vor schimba, că la un moment dat va fi mai bine. Până atunci, trebuie să avem grijă de noi și de sănătatea noastră mintală. Pentru că e greu să stai departe de prieteni, e greu să ai o viață socială stând în fața calculatorului. De aceea e bine să găsim niște mecanisme de întărire, niște mijloace prin care să ne aducem aminte că totul va fi în regulă, că viața merge înainte și că trebuie să ne bucurăm chiar și de lucrurile mărunte care se petrec în fiecare zi. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva idei prin care sperăm că vei reuși să faci asta.

Printează fotografii și decorează-ți locuința cu ele 

Ție dor de zile însorite sau de răsăriturile de pe malul mării? Tânjești după ieșirile în oraș, când ți se adunau toți prietenii la o masă și rămâneați la povești până dimineață? Te-ai săturat să tot cauți pe telefon poze din vacanțele de vis prin alte țări? Tehnologia ne-a ajutat să păstrăm o legătură mai strânsă cu toate momentele faine pe care le trăim de-a lungul timpului, dar are marele dezavantaj că fotografiile rămân de cele mai multe ori pe cardul de memorie, în cloud sau, în cel mai bun caz, pe platformele de socializare. Dar să știi că există soluții mai eficiente decât telefonul pentru a te bucura de amintirile prețioase. Aici vei putea să-ți printezi pozele preferate la o calitate foarte bună, după care îți rămâne sarcina de a te gândi la tot felul de decorațiuni și instalații pe care să le amplasezi prin spațiul în care locuiești. Îți poți folosi cu încrederea imaginația pentru a te înconjura cu amintiri pozitive, cu momente prețioase în care lucrurile erau ok și în care erai cu adevărat fericit. În felul ăsta vei putea să-ți revii mai ușor în cazul în care încep să te încolțească tot felul de gânduri dubioase.

Folosește-ți imaginația și creează propriile fotocărți

Dacă ești o fire creativă, sau dacă dorești să lucrezi la aspectul ăsta, ai putea să iei în considerare fotocărțile. Obiectele astea pot fi umplute cu poveștile tale cele mai de preț, fie că vorbim despre momente importante din viața ta, fie că ne referim la plimbările zilnice prin parcul tău preferat. În primul caz, poți parcurge încă o dată colecția ta de fotografii personale pentru a găsi imaginile cele mai reprezentative. Oameni dragi, peisaje de vis, sau ipostaze stupide în care te-au prins prietenii, toate pot fi aranjate într-o ordine doar de tine știută – pentru a evoca într-un mod cât mai fidel stările pe care le aveai atunci. Poți adăuga texte peste fotografii, sau poți găsi pe net tot felul de imagini cu ajutorul cărora să meșterești niște colaje interesante. Sau, dacă ți se pare mai interesant, ai putea să-ți propui ca în fiecare zi să fotografiezi anumite locuri, copaci, căței sau ce te mai pasionează pe tine. Să încerci cumva să scoți ceva pozitiv din toată experiența asta pandemică. Cine știe, poate că peste câțiva ani le vei arăta copiilor cum arăta Bucureștiul în vremuri potrivnice. Iar tu îți vei aminti că ai trecut cu bine și peste asta.

Imprimă fotografii pe tot felul de obiecte și fă cadouri personalizate

În vremurile pe care le trăim acum, singurătatea este o mare problemă. Suntem mai vulnerabili, mai nevorbiți, mai frustrați că nu ne putem întâlni ca altă dată pentru a spune povești și a ne bucura unii de prezența celorlalți. Dar să știi că se poate și altfel. Faptul că suntem departe nu ne împiedică să ne facem mici surprize care să ne ridice puțin moralul și să ne aducă aminte că prietenii se gândesc la noi. Poți să-ți folosești colecția de poze în acest sens, printând fotografii pe tot felul de obiecte, de la căni sau perne, până la puzzle-uri sau postere. Dacă vrei mai multe detalii, poți intra pe site-ul Empik Foto. Ideea e că un astfel de cadou simbolic, primit în mod spontan, poate schimba starea oricui și poate aduce niște zâmbete binevenite.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button