Cum să te alimentezi corect în timp ce călătorești? (P)

16 feb. 2024
76 Afișari
Cum să te alimentezi corect în timp ce călătorești? (P)
Cum să te alimentezi corect în timp ce călătorești?

Cu toții știm că menținerea unei alimentații corecte în călătorii este dificilă din cauza gustărilor neregulate, mâncărurilor locale neobișnuite și a opțiunilor din restaurantele din aeroporturi sau hoteluri, ceea ce complică gestionarea nivelului de zahăr din sânge.

Este important să nu renunți la o alimentație sănătoasă, indiferent dacă ești în călătorie sau te întorci acasă, mai ales când ești sub presiunea unui program încărcat. O dietă echilibrată te ajută să gestionezi mai bine stresul. Aceste sfaturi te pot ajuta să te alimentezi corect chiar și atunci când nu ești acasă.

Cum să te alimentezi la restaurant?

Mediul tentant, porțiile mari și atmosfera festivă te pot împiedica să iei decizii culinare corecte. Să faci o excepție o dată este în regulă, dar mai departe acest lucru poate deveni un obicei, iar kilogramele în plus pot deveni inevitabile. Pentru început, alege cu înțelepciune restaurantul. Restaurantele care oferă o gamă largă de feluri de mâncare sunt o idee bună. Încearcă să eviți bufetul suedez și cărucioarele cu deserturi. Încearcă meniul asiatic sau vegetarian. Acest lucru poate aduce multe senzații noi de gust. Evită capcanele dietetice

Treci pe lângă pâine și unt. Nu uita să consumi multe lichide. Dacă ai nevoie neapărată de un aperitiv, comandă supă de pui în loc de supă cremă. Renunță la sosurile grase și mâncarea prăjită în pesmet. În schimb, alege un sos din iaurt cu mirodenii pentru salată. Dă preferință mâncărurilor fierte, coapte în cuptor sau la grătar, prăjite la flacără deschisă sau ușor prăjite. Dacă porțiile sunt mari, împarte felul principal, comandă în schimb una sau două gustări sau cere să ți se împacheteze cealaltă jumătate (o poți mânca a doua zi).

Cum să te alimentezi la aeroport?

Apropo de zboruri, alege inteligent agenția de turism. Aplicația eSky îți oferă posibilitatea să găsești rapid și ușor cele mai atractive oferte de călătorie, asigurându-ți în același timp acces zilnic la promoții și oportunități exclusive. Cu această aplicație, vei avea mereu la îndemână toate detaliile necesare despre bilete avion Bucuresti Londra și alte informații utile, totul într-un mod confortabil și intuitiv, optimizat pentru o experiență de utilizare superioară.

Dacă ai decis să zbori cu avionul, ești familiarizat cu faptul că va trebui să petreci câteva ore în aeroport. Nu mânca dacă nu îți este foame și ești doar plictisit! Poți să consumi timpul plimbându-te sau citind ceva.

Nu lua în considerare hot-dog-ul și pizza, optează pentru localuri care oferă fructe, supe, sandvișuri.

Comandă în avans. Dacă zborul tău. include mâncare, comandă un meniu special. Poți alege mâncare cu conținut scăzut de sare, grăsimi, precum și meniul dietetic sau vegetarian. Când tava cu băuturi ajunge la scaunul tău, cere apă sau suc în loc de alcool sau băuturi carbogazoase. Astfel, te vei simți mult mai bine când aterizezi.

Cum să te alimentezi corect în timp ce călătorești
Cum să te alimentezi corect în timp ce călătorești

Dacă ai decis să călătorești cu copii, probabil te întrebi ce destinație ți se potrivește cel mai bine.   Citește articolul: “Ce țări oferă cele mai bune vacanțe de familie?” și descoperă unde anume poți călători cu familia.

În această ordine de idei, alimentația conștientă este practica de a fi atent la senzațiile din timpul mâncării, inclusiv gustul, textura și senzațiile alimentului. Prin practicarea alimentației conștiente, vei putea să fii mai atent la semnalele de foame ale organismului tău și să eviți supraalimentarea.

În încheiere, află că respectarea unei alimentații sănătoase în timpul călătoriilor este posibilă cu condiția de a planifica și de a te pregăti. Dacă iei cu tine gustări sănătoase, îți planifici mesele, ai grijă la dimensiunea porțiilor, nu uiți să te hidratezi, să încerci bucătăria locală, să alegi opțiuni sănătoase și să practici alimentația conștientă, poți menține o alimentație sănătoasă în timpul călătoriilor.

Cookies