Cum să-ţi reduci cheltuielile de zi cu zi, fără să simţi vreo lipsă: 10 metode eficiente

de:
30 ian. 2011
1 Afișari
Cum să-ţi reduci cheltuielile de zi cu zi, fără să simţi vreo lipsă: 10 metode eficiente

1. Scoateţi din priză aparatele pe care nu le folosiţi. Poate nu ştiaţi, dar ele consumă curent dacă sunt băgate în priză chiar şi atunci când sunt pe poziţia închis. Factura dumneavoastră de curent poate scădea cu până la 20% doar prin micul gest de a scoate din priză aparatele precum televizoarele, DVD playerele, microundele, sistemele de sunet. În plus, închideţi luminile când ieşiţi dintr-o încăpere.

2. Beţi apă de la robinet. Apa îmbuteliată, cel mai adesea, nu este diferită de apa care curge la robinet. Dacă totuşi vă temeţi ca apa din sistemul urban să nu fie contaminată, sau de concentraţia de calcar, montaţi aparate de filtrare a apei la robinet. Veţi economisi câteva milioane bune pe an şi veţi polua mai puţin cu sticle de plastic.

3. Reduceţi consumul de carburant al maşinii dumneavoastră, conducând mai calm. De altfel, există cel puţin 10 metode prin care puteţi reduce consumul de benzină, pe care le puteţi găsi aici.

4. Luaţi la serviciu pacheţel cu mâncare de acasă. Vă puteţi reduce semnificativ cheltuielile faţă de cazul în care vă comandaţi de la firme de catering prânzul sau faţă de cazul în care cumpăraţi mâncare nesănătoasă de la chioşc. Puteţi chiar să vă înjumătăţiţi cheltuielile cu mâncarea.

5. Dacă aveţi centrală de apartament, opriţi căldura când plecaţi de acasă. Asta în cazul în care nu este foarte frig afară, atunci puteţi doar să reduceţi temperatura la care este fixată.

6. Pe durata iernii, puteţi să ridicaţi treapta de răcire la care stă frigiderul: va consuma mai puţin.

7. Când vă spălaţi pe dinţi, nu lăsaţi apa să curgă la robinet atunci când vă frecaţi dinţii, e un consum inutil. Aceeaşi situaţie se întâmplă şi atunci când vă radeţi, în cazul domnilor. Se poate merge chiar mai departe: să opriţi apa la duş cât timp vă săpuniţi, sau apa la chiuvetă cât timp frecaţi farfuriile cu detergent.

8. Cheltuiţi mai puţin pe ambalaje: alegeţi alimente sau alte obiecte împachetate în cantităţi mai mari, vă va costa mult mai puţin. De exemplu, în loc să cumpăraţi sucuri la jumătate de litru, cumpăraţi varianta la doi litri. 40% din preţul unui produs poate fi reprezentat de ambalaj.

9. Atunci când sunteţi la calculator, folosiţi opţiunile online de a vorbi gratis la telefon, în loc să plătiţi companiilor de telefonie mobilă. Iar dacă aveţi telefon mobil şi fix, poate ar fi cazul să vă gândiţi să renunţaţi la cel din urmă. De ce să plătiţi două facturi în loc de una?

10. Chiar aveţi nevoie de abonament la sală? De câte ori pe lună beneficiaţi de el? Puteţi să vă menţineţi în formă şi alergând prin parc şi făcând exerciţii acasă, după diverse filmuleţe de antrenament pe care le găsiţi pe Youtube.

Cookies