Cum să parcurgi 1.000 de kilometri ca să te vaccinezi. Un bucureștean a făcut-o. S-a dus să se imunizeze la Botoșani

17 mart. 2021
224 afișări
Cum să parcurgi 1.000 de kilometri ca să te vaccinezi. Un bucureștean a făcut-o. S-a dus să se imunizeze la Botoșani

Un bucureștean s-a dus să se vaccineze într-o comună de lângă Botoșani. A condus aproape 1.000 de kilometri, dus-întors, pentru a se imuniza la Vorona.

Potrivit Monitorul de Botoșani, mai multe persoane din alte județe și chiar din Capitală, s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID la Vorona şi Bucecea, cele mai noi centre deschise în județul Botoșani.

 

„Din Bucureşti m-am programat în comuna Vorona, Botoșani. Este prima dată când am auzit de această comună”, a declarat pentru sursa citată, marţi, un bărbat din București, care a spus că nu l-a deranjat să străbată aproape 1.000 de kilometri pentru imunizarea anti-COVID.

La o astfel de situație s-a ajuns deoarece locurile libere pentru vaccinare sunt publice pe platforma națională de vaccinare, oricine putând să se programeze într-o altă localitate, nu doar în cea de reședință.

2.000 de bucureșteni au ales să se vaccineze la Fetești

Așa au procedat, de pildă, și alți aproximativ 2.000 de bucureșteni. Profitând de locurile libere de la centrul de vaccinare ”Clubul Pensionarilor din Fetești”, aceștia vor merge în aprilie pe drumul spre litoral pentru a se imuniza.

„Vaccinăm ce-i pe platformă! Este clar! Pot veni și de la Satu Mare! Un om vaccinat este un exemplu pentru ceilalți din jurul lui. Discuțiile sunt foarte clare. Am înțeles și eu, ca și dumneavoastră, că sunt foarte mulți bucureșteni, noi avem platforma disponibilă pentru ziua următoare. Ce avem astăzi și mâine nu sunt de la București. Nu contează unde se înscriu! Și ai noștri de la Fetești s-au vaccinat la Slobozia sau la Țăndărei!”, a declarat, pentru sursa citată, Amelia Elena Gheorghe, coordonatoarea centrullui de vaccinare.

Acest lucru l-a supărat puțin pe primarul din Fetești care consideră că de centrul de vaccinare trebuie să beneficieze, cu precădere, cei din oraș.

„Vedeam altfel această organizare și anume: în primul rând, prioritari ar fi trebuit să fie feteștenii, pentru că avem aici un centru de vaccinare și nu este normal ca feteștenii, care contribuie la bugetul local, să meargă în alte localități pentru a se vaccina. Cred că ar fi trebuit, încă din momentul în care această platformă a fost lansată, trebuia impusă o condiție și o prioritate pentru cei care se află în localitatea de baștină”, a spus Laurențiu Șonchereche, primarul din Fetești.

Cookies