BAZAR

Cum să îţi răceşti rapid maşina care a stat în soare: Metoda simplă japoneză VIDEO

Sfaturile tradiţionale funcţionează: cine are posibilitatea să parcheze la umbră, va avea parte de o experienţă mai puţin neplăcută. De asemeni, funcţionează şi parasolarele pentru parbriz şi geamuri, temperatura din habitaclu nemaicrescând chiar până la temperaturi insuportabile. Altfel, în interiorul maşinii se produce un efect de seră, temperatura ajungând mult mai sus decât cea din exterior.

Dacă totuşi nu aţi reuşit să ţineţi cont de aceste sfaturi simple, sau dacă şi în aceste condiţii maşina dumneavoastră s-a încins peste măsură, japonezii vin cu o metodă pe cât de simplă, pe atât de utilă. Nu este vorba de vreo tehnologie complicată, ci doar de câteva cunoştinţe de fizică puse în practică.

Ce trebuie să faceţi: să deschideţi geamul uneia dintre portiere, apoi să treceţi de partea cealaltă a maşinii, unde veţi deschide şi veţi închide, în mod normal, cealaltă portieră, de cinci ori. Astfel, aerul fierbinte din maşină va fi evacuat, locul său fiind luat de aerul din afară, ceva mai rece. Temperatura scade în jumătate de minut cu câteva grade.

După ce v-aţi suit în maşină, nu vă sfiiţi să daţi drumul imediat la aerul condiţionat. Nu este nevoie să aşteptaţi ca motorul să ruleze o anumită perioadă de timp înainte.

Iată şi demonstraţia japonezilor:


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button