ARHIVA B365

Cum sa îţi dezgheţi maşina cât mai rapid

Primele măsuri pentru o mai uşoară dezgheţare a maşinii pot fi luate încă dinainte cu o zi: ştergătoarele ar trebui lăsate ridicate, pentru a nu îngheţa şi a se lipi pe parbriz, iar parbrizul ar putea fi protejat cu o folie specială, care costă în jur de 40 de lei. Și mai uşor este pentru şoferii care au un sistem de pornire a motorului prin telecomandă: poţi începe dezgheţarea maşinii încă din timp ce tu eşti încă în casă. Sistemul funcţionează şi la o distanţă de 1.600 de metri, fără a deschide uşa maşinii şi costă în jur de 200 de euro.

Zăpada afânată este uşor de îndepărtat, mai ales cu o mătură. Prima problemă o va reprezenta însă deschiderea portierei, lipită de gheaţă: nu forţaţi, deoarece s-ar putea să dezlipiţi chederele. De asemeni, nu folosiţi apă fierbinte pentru a dezgheţa geamurile sau parbrizul: s-ar putea ca acestea să crape, din cauza şocului termic. Cea mai bună şi rapidă soluţie o reprezintă un spray special pentru dezgheţarea parbrizului şi a încuietorilor maşinii, care funcţionează chiar şi până la -50 de grade Celsius şi costă între 17 şi 20 de lei. În lipsa acestuia, poate fi folosit alcoolul, o soluţie de apă cu oţet sau lichid de parbriz special pentru vreme rece, care vor topi gheaţa de pe încuietori. Aveţi însă grijă să nu turnaţi aceste lichide pe vopseaua maşinii, ar putea afecta calitatea acesteia.

Dacă aţi reuşit să intraţi în maşină, înainte de a porni motorul, aveţi grijă ca ştergătoarele să nu fie pornite: vor fi forţate din cauza gheţii şi s-ar putea defecta. De asemeni, nu încercaţi să deschideţi geamurile electrice îngheţate, deoarece s-ar putea defecta mecanismul. Daţi încălzirea şi sistemele de dezaburire al lunetei şi al parbrizului la maxim. Duzele aerului condiţionat trebuie îndreptate înspre geamuri. Odată ce gheaţa de pe parbriz s-a mai înmuiat, o puteţi îndepărta cu racleta sau, dacă nu aveţi aşa ceva, cu o carte de credit.

Un pachet complet ce vă va ajuta să dezgheţaţi maşina cât mai rapid, cu lichid de dezgheţare a parbrizului, lichid de spălare a parbrizului pentru temperaturi foarte joase şi spray de dezgheţare a yalelor costă în jur de 70 de lei.Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button