Cum să îți amenajezi accesibil spațiul de gătit din locuința proaspăt achiziționată

de:
05 mart. 2019
5 Afișari
Cum să îți amenajezi accesibil spațiul de gătit din locuința proaspăt achiziționată

Toate planurile după achiziționarea unei locuințe ar trebui să înceapă cu cea mai importantă etapă: amenajarea spațiului pentru servirea mesei și cel în care ne desfășurăm activitățile ce țin de igienă. 

Iată de ce anume să ținem cont de amenajare a spațiului de servire a mesei în funcție de caracteristicile acesteia: 

  • Mărimea spațiului contează 

Mărimea unei încăperi condiționează întreaga amenajare. În funcție de acest lucru trebuie alese dimensiune corpurilor de mobilă, așezarea lor efectivă și decorarea. 

Spațiile mari de servit masa sunt cele mai ofertante. Aici putem amenaja oricum, avem posibilitatea alegerii unei mobile de orice dimensiuni și decoruri fără mari restricții. Putem amenaja cu ușurință chiar și varianta cu insulă a acestei camere, care constă în așezarea unui blat de diferite dimensiuni chiar în mijlocul încăperii ce poate servi pe post de masă de servit, bar sau putem plasa acolo chiuveta, plita sau aragazul, hota etc.

Spațiile de mici dimensiuni sunt mai complicat de amenajat. Aici și alegerea nepotrivită de culori poate strica estetica întregii încăperi. Sunt recomandate alegerea unor componente de mici dimensiuni (gândite în funcție de numărul persoanelor ce folosesc spațiul respectiv și de obiceiurile de a găti a fiecărei persoane), decorarea minimalistă și folosirea culorilor neutre sau foarte deschise.

Spațiile lungi și înguste nu trebuie să fie o provocare. Acestea, de regulă, au electrocasnicele, blaturile și restul mobilei dispuse paralel și pe lungimea camerei pentru a da senzația de mărire a încăperii și pentru o eficiență crescută. 

  • Ce tip de finisaj este cel potrivit 

În majoritatea cazurilor, finisajele de gresie și faianță sunt cele mai bune. Deși foarte comune, suprafețele de acest gen sunt foarte simplu de îngrijit, prețurile sunt accesibile și dau impresia de spațiu mare și aerisit. 

O altă variantă este finisajul cu parchet. Costă la fel sau este chiar mai ieftin decât gresia și faianța, are avantajul de a oferi continuitate estetică dacă celelalte camere sunt finisate la fel, este o suprafață mai călduroasă decât cea prezentată anterior, însă poate fi mai greu de întreținut, indiferent de tipul de parchet ales.

 Finisajul cu piatră naturală este, cu siguranță, cel mai costisitor, însă și cel mai aspectuos. Totuși, este mult mai greu de întreținut, murdărindu-se foarte repede. Dacă suntem pasionați de un astfel de design și ne dorim un astfel de element în locuința noastră este important să încercăm să protejăm cât mai bine zonele din jurul aragazului și chiuvetei, unde, de regulă, se produc cele mai multe pete și umiditatea este ridicată. 

Indiferent de tipul de locuință pe care o avem , amenajarea spațiului de gătit și servit masa reprezintă o prioritate. Trebuie să ținem cont de spațiul încăperii, finisajul, numărul persoanelor care se vor folosi de cameră și de obiceiurile de gătit. Odată analizate acestea, restul ideilor de amenajare vor veni de la sine. 

Sursă foto: www.pexels.com

Cookies