Cum să îți alegi fotograful de nuntă – 10 sfaturi practice

de:
14 aug. 2018
6 Afișari
Cum să îți alegi fotograful de nuntă - 10 sfaturi practice

De aceea mai jos ți-am pregătit 10 sfaturi practice de care ar fi bine să ții cont atunci când pornești în căutarea unor servicii foto-video pentru nuntă.

Se concentrează pe tine sau pe munca lor?

La prima întâlnire, fotograful se concentrează mai mult pe tine, încearcă să afle mai multe despre tine, despre ce îți place?

Sau vorbește mai mult despre munca lui sau a ei?

Un fotograf de nuntă bun ar trebui să se concentreze mai mult pe tine, să afle ce îți place pentru ca mai apoi să îți poată sugera diferite cadre în care să te simți și să vă simțiți confortabili.

Practic, fotograful ar trebui să afle mai multe despre voi pentru ca mai apoi să vă poată face să vă simțiți ca niște vedete de cinema la propria nuntă. Doar așa vor ieși fotografii naturale care să transmită emoțiile voastre din acea seară!

Poate să fotografieze în diferite tipuri de lumină?

Cel mai ușor este să fotografiezi în timpul zilei, pentru că pozele la lumină naturală ies cel mai bine.

Totuși, probabil dorești fotografii grozave și în biserică și la restaurant, nu-i așa?

Ei bine, problema aici este că lumina naturală este foarte slabă. Și aici intervin calitățile unui fotograf profesionist.

 De aceea este bine să te asiguri că acesta poate să facă poze excelente și în condiții de luminozitate scăzută. Sau chiar și mai dificil, în timpul petrecerii unde există lumină artificială de toate culorile.

Pentru a evita neplăceri, cere fotografului să îți arate o serie de fotografii făcute în diverse medii cu lumina naturală foarte slabă.

Ce servicii sunt incluse în preț?

Atunci când ceri o ofertă de preț, asigură-te că stabiliți tot ce este inclus (și ce nu este inclus) în acel cost.

Spre exemplu, dacă dorești fișierele needitate ale fotografiilor, menționează acest lucru de la bun început.

De asemenea, dacă dorești un fotograf și pentru cununie civilă, din nou, va trebui să menționezi asta de la bun început.

Asta pentru că unele facilități s-ar putea să coste extra și nu vrei să te trezești la finalul serii că mai ai de scos din buzunar câteva sute de lei bune pentru aspecte neprevăzute.

Cât de bine se pricepe fotograful la editare?

O bună parte din calitatea unei poze se datorează editării.

 De aceea și costurile unor servicii foto-video sunt atât de mari, pentru că editarea de calitate necesită timp.

 Pentru a te asigura că iei decizia corectă, este bine să îi ceri fotografului să îți arate și câteva fotografii neprocesate.

 Evită să alegi un fotograf de nuntă ieftin

Știi vorba aceea „cât plătești, atât primești”, e valabilă și în cazul fotografilor de nuntă.

 Încearcă să alegi serviciile foto video, fie că e vorba de un fotograf profesionist de nuntă fie că e vorba despre filmări de nunți, în funcție de calitatea muncii și nu în funcție de preț.

 Verifică recenziile acestora, află de cât timp practică această meserie, cu ce se diferențiază față de alți fotografi etc.

 Până la urmă, e un eveniment important și nu vrei să te uiți peste 10 ani la poze și să îți spui cu regret că ai fi putut să alegi mai chibzuit fotograful pentru nuntă.

 Stabilește ce drepturi au aceștia asupra fotografiilor făcute

Dacă vrei să ai control asupra drepturilor de publicare a fotografiilor tale, stabilește asta din timp.

 Pentru fotografi, fiecare fotografie reușită reprezintă un prilej în plus de a-și promova munca.

 De aceea este bine să stabilești din timp dacă au dreptul sau nu de a-ți publica fotografiile pe site-ul lor, pe paginile lor de social media și așa mai departe.

 Poate corecta imperfecțiunile din poze?

Datorită fotografiei digitale, majoritatea fotografilor pot corecta imperfecțiunile din poze, de la coșuri la „bărbia dublă” sau chiar și riduri.

Totuși, acest procedeu necesită un efort foarte mare, având în vedere că trebuie să facă acest lucru pentru câteva sute sau mii de poze.

 De aceea este bine să întrebi de la început 1) dacă poate să facă acest lucru și 2) dacă acest procedeu este inclus în prețul serviciilor.

 În loc de concluzii

Tendința normală după ce ai citit aceste sfaturi este să crezi că le și ții minte pe toate. Însă de multe ori, în cadrul unei discuții, tindem să uităm unele detalii de care ne aducem aminte ulterior.

 De aceea îți sugerăm să îți notezi aceste idei și să le ai la îndemână la întâlnirea cu fotograful, pentru a te asigura că stabilești totul de la bun început și nu ai surprize ulterior.

Cookies