Cum să faci rost de cel puțin un kil de serotonină, în pandemie, în București. Pentru început, poți încerca să te dai cu motodeltaplanul!

24 nov. 2020
110 afișări
Cum să faci rost de cel puțin un kil de serotonină, în pandemie, în București. Pentru început, poți încerca să te dai cu motodeltaplanul!
Zbor deasupra tuturor cuiburilor de cuci de la periferia Bucurestiului

Ce-ar fi viața fără minunata Serotonină, neurotransmițătorul care aduce bună dispoziție? Cum s-ar descurca creierul nostru fără hormonul fericirii activat? Ar fi o plictiseală, o monotonie și o lipsă de chef, de dus la psiholog. Ar fi ca o seară de februarie la protest în Piața Victoriei, fără indispensabili, fără pic de endorfină care să readucă starea de bine. Poți să te apuci de yoga, să tragi de fiare, să mănânci ardei iuți cu ciocolată neagră, să te îndopi cu fructe și legume, să recitești romanul „Ciuma” de Albert Camus, să bei cu prietenii pe zoom, să scrii pe facebook mai mult decât ai scris la tezele de română în toată școala, să meditezi cu Sadhguru, să te lași masat și frăgezit thailandez, să rupi Netflixul în două, orice ai face, tot Pandemie se numește ceea ce trăim. De aceea, să râdem și să-i facem față. Să ne ridicăm forțele la înălțimea puterii sale. Să ne păstrăm intactă stima de sine. În vremuri grele, am pentru tine soluții pentru a ține departe stresul și nesiguranță. Astăzi, te invit să încerci câteva nebunii pe care le poți face în București, contra cost, pe timp de pandemie. Poți să eliberezi porumbelul din tine într-un zbor cu motodeltaplanul. Poți să trăiești o după amiază de airsoft shot counter în realitate, să-ți învingi toți dușmanii imaginari. Poți să eliberezi mafiotul de ține într-o ședința de tir (vei trage cu arme adevărate, nu cu replici). Poți să iei lecții de scrimă, să împungi în coaste Corona cu masca de scrimeur pe față, poți să înveți să faci cocktailuri de la un barman profesionist, online, la tine acasă, într-o găletușă. Poți să te simți pentru o noapte stăpân peste toată ograda Muzeului Satului, să te vei simți adevărat român. Poți să eliberezi râsul din tine, pentru că numai Râsul produce serotonină, aduce poftă de mâncare, somnul, reglează digestia, apetitul sexual și câte și mai câte. Nu lăsa Pandemia să te văduvească de cele mai frumoase momente din viața ta. Le meriți.

Eliberează porumbelul din tine și dă-te cu motodeltaplanul!

Chiar dacă suntem în stare de alertă, Covidul nu zboară. Tu însă, poți. Se întâmplă la aerodromul din Clinceni, de acolo poți lua motodeltaplanul într-un zbor de 15 minute, 30 sau o oră, depinde de cât te ține buzunarul. Te ghidează un instructor de la Aeroclubul Acvila ( motto-ul și îndemnul lor este „Hai la zbor!”) și devii liber ca pasărea cerului.

Zbor deasupra tuturor cuiburilor de cuci de la periferia Bucurestiului
Zbor deasupra tuturor cuiburilor de cuci de la periferia Bucureștiului

Vezi suburbia ca-n palmă, ogoarele și cartierele cu case standard, identice, luate cu credit, piscinele bogaților, palatul lui Irinel Columbeanu, scos la mezat. Cineva, un copil, parcă îți face cu mâna și-ți strigă din răsputeri „zbor lin sau avion cu motor ia-mă și pe mine-n zbor” dar nu-l auzi, poate că este doar o iluzie optică, poate că nici nu-l vezi. Ești liber ca rândunica, mângâiat de vânt, atins de norișori, departe de toate mizeriile de jos, de Covid, de politică, de job, de nedreptate, de scările de Universitate care nu funcționează, de apa caldă care-i rece, de poluare și de toate reproșurile. Te încearcă emoțiile lui Traian Vuia, te simți bombardier ca Duduienii, înțelegi cum a creat Dumnezeu lumea și orașul București.

Fii și tu ca Robert și ca Meryl!

Poți visa, în sfârșit. Iar dacă ții la o fată mult, mult detot, o poți lua cu tine să zburați în tandem, dar numai când nu sunt turbulențe, te costă mai mult, dar ce nu face omul pentru câteva endorfine în plus. Cu ea, în zbor tandem, te vei simți ca Robert Redford și Meryl Streep în „Out of Africa” dacă mai ții minte, când Robert a urcat-o pe Meryl în cer și i-a arătat leul, zebra și maimuța, paradisul. Va fi epic. Va fi romantic. Vei avea ce să povestești și nepoților. Out of Clinceni, nu ezita, zboară puiule, zboară!

oameni care se pregatesc sa decoleze cu motodeltaplanul
Zbor deasupra împrejurimilor orașului București

( Detalii despre experiență găsești pe website-ul experimentează.ro, un magazin online plin de idei extraordinare. Motodeltaplan și filmarea experienței, fără costuri ascunse, 249 lei).

În curând, primește și alte recomandari care te vor face să te simți mai bine, mai lipsit de griji, mai stăpân pe situația vieții tale. Vor urma: ședințe de tir, o partidă de băut cu prietenii pe zoom și câte și mai câte alte nebunii. Posibile, nu invenții aiurea. „Vreau să te pipăi și să urlu: Este!”.

Sursă foto: Facebook/ Aeroclub Acvila

Cookies