Cum să Alegi un Redresor pentru Bateria Mașinii (P)

19 aug. 2021
23 Afișari
Cum să Alegi un Redresor pentru Bateria Mașinii (P)
Cum să Alegi un Redresor pentru Bateria Mașinii (P)

Redresorul pentru bateria mașinii reprezintă cel mai util și mai abordabil aparat în ceea ce privește întreținerea și depanarea unei mașini. Întreținerea mașinii este o preocupare pe care un proprietar auto o are de-a lungul întregului an. Sezonul rece vine cu numeroase provocări, mult mai multe decât în sezonul cald. Temperaturile scăzute sau perioadele lungi în care o mașină stă în parcare fără să fie pornită pot duce la descărcarea bateriei auto.

Iarna vei avea nevoie mult mai des nevoie de un redresor baterii și acumulatori de mașină. În general, o baterie standard de mașină are 12V și, spre deosebire de motociclete, de exemplu, i se potrivește orice tip de redresor cu condiția să aibă o capacitate echivalentă cu cea a bateriei sale.

Pe piață se găsesc numeroase modele de redresoare pentru bateria mașinii, pentru a face cea mai bună alegere trebuie să cunoști principalele caracteristici ale bateriei mașinii. Există trei informații importante atunci când analizezi bateria mașinii:

Tipul bateriei

-baterie cu electrolit liber: toate redresoarele sunt compatibile;

-baterie cu gel: redresoarele automate sau floating sunt recomandate în acest caz deoarece acest tip de baterii nu suportă supraîncărcarea.

Capacitatea bateriei (Ah):

Reprezintă energia totală stocată. Redresorul folosit trebuie să fie capabil să încarce această capacitate. Este cantitatea de curent pe care bateria o poate livra în 20 de ore.

Tensiunea (V):

Tensiunea reprezintă potențialul electric între cele două borne, egală în majoritatea din cazuri cu 6V, 12 V sau 24V. Redresorul pentru bateria mașinii trebuie să fie compatibil cu această tensiune a bateriei de încărcat.

Intensitatea (A):

Intensitatea reprezintă curentul maxim pe care bateria o poate livra odată. O baterie de mașină livrează o intensitate puternică într-un timp scurt pentru a porni mașina.

Cum alegem un redresor pentru bateria mașinii?

Redresorul trebuie să fie capabil să confere energia similară specificației bateriei. Această valoare este indicată prin valoarea Start exprimată în Amperi (A). În unele cazuri va fi nevoie de a efectua o pre-încărcare pentru a atinge nivelul de energie necesar.

Puterea

Producătorii de redresoare pentru bateria mașinii citează tot felul de cifre și de informații. Uneori ne simțim pierduți în fața acestor informații. Trebuie să ții cont de indicele de amplificare. Spre exemplu, dacă mașina ta are un motor în 4 sau 6 cilindri, acesta va necesita o cantitate mai mare de electricitate la pornire. În acest caz, se recomandă un redresor auto de minim 300A la pornire.

Amperajul

Amperajul este cel care semnalează cantitatea de curent electric pe care redresorul o transmite spre baterie. Influențează în mod direct viteza cu care redresorul încarcă bateria auto descărcată. Un amperaj mai mare, în mod logic, va însemna un timp mai puțin petrecut pentru încărcat. Recomandarea specialiștilor este aceea ca intensitatea curentului de ieșire să fie de cel puțin 10% din capacitatea bateriei, în caz contrar bateria riscă să se deterioreze rapid.

Portabilitate

Ai nevoie de un redresor auto portabil, pe care să îl depozitezi în portbagajul mașinii și să îl folosești ori de câte ori ai nevoie. În acest caz trebuie să ții cont de dimensiunile acestuia.

Funcții suplimentare

După ce ai stabilit principalele criterii de care vei ține cont în alegerea unui redresor pentru mașina ta, a venit vremea să stabilești și ce funcții suplimentare ai dori ca acest aparat să dețină:

  • Afișaj electronic – acesta indică statusul de încărcare, amperajul și tensiunea;

  • Mai multe moduri de încărcare posibile, pentru o încărcare normală, rapidă sau pentru mentenanță;

  • Funcționarea la temperaturi mai scăzute pentru ea putea fi folosit fără probleme, indiferent de vremea de afară;

  • Funcția de oprire automată. Odată ce bateria s-a încărcat, redresorul se va închide automat, de unul singur, pentru siguranță.

sursa foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2015/09/05/23/36/jumper-cables-926308_960_720.jpg

Cookies