Cum să Alegi Cele Mai Bune și Utile Perne Anatomice Pentru Nevoile Tale? (P)

04 oct. 2021
38 Afișari
Cum să Alegi Cele Mai Bune și Utile Perne Anatomice Pentru Nevoile Tale? (P)
Cum să Alegi Cele Mai Bune și Utile Perne Anatomice Pentru Nevoile Tale? (P)

Somnul și odihna din timpul nopții sunt extrem de importante. O pernă confortabilă îți permite să dormi într-o poziție neutră și astfel, coloana vertebrală este în poziția corectă, ceea ce permite o regenerare adecvată după o zi întreagă de muncă. 

Ar trebui ca fiecare persoană să folosească o pernă ortopedică în timp ce doarme?

Practic nu există contraindicații pentru utilizarea unei perne ortopedice, în schimb, este important să o alegi bine. Doar copiii cu vârsta de sub doi ani nu ar trebui să folosească acest tip de pernă.


Dacă te afli printre cei care simt durere și rigiditate la nivelul coloanei cervicale, ar trebui să cumperi imediat o pernă cervicală, pentru a începe să corectezi poziția coloanei vertebrale în timpul somnului. Amintește-ți că o pernă confortabilă nu va rezolva complet problema durerii și a disconfortului, ci va sprijini munca depusă numai după diagnosticarea corectă a afecțiunii, exerciții și reabilitare.


Dacă nu simți încă durere, nu înseamnă că poți trece indiferent pe lângă această problemă. Se recomandă utilizarea profilactică a unor perne anatomice și ergonomice înainte de apariția primelor simptome de discopatie și a problemelor ulterioare ale coloanei vertebrale.

Cum să alegi perna perfectă pentru coloana vertebrală?

Pentru a beneficia de investiția pe care vrei să o faci pentru sănătatea și bunăstarea ta, amintește-ți că perna ortopedică cervicală trebuie să fie bine selectată și potrivită doar pentru tine. Dacă cumperi chiar și o pernă foarte bună și scumpă fără suficiente informații despre ea, nu va însemna o îmbunătățire, dimpotrivă, îți poate face rău. De ajutor sunt trei întrebări de bază, la care trebuie să găsești răspunsul și abia apoi să alegi perna.

În primul rând, în ce poziție dormi de cele mai multe ori? Pentru cei care dorm frecvent pe o parte, se recomandă perne cu un contur complet în jurul gâtului. În acest fel, capul va fi într-o poziție neutră, iar spațiul dintre coloana vertebrală și umăr va fi bine umplut. Pernele medii spre tari sunt cel mai des alese.

Persoanele cu o predominanță a somnului pe spate ar trebui să aleagă perne mai moi, ușor mai mici, cu o indentare suplimentară profilată. Aceasta va menține capul într-o poziție fără a împinge coloana cervicală în sus.

Persoanele care dorm pe burtă se află în cea mai puțin plăcută situație, deoarece această ipostază nu favorizează o poziție bună pentru coloana vertebrală. În această situație, se recomandă perne în formă de stea, ceea ce crește prețul de cumpărare.

În al doilea rând, care sunt înălțimea și greutatea ta? În al treilea rând, care este lățimea umărului tău de la baza gâtului până la capul humerusului?

În funcție de producător, standardele pentru selectarea pernelor diferă ușor. Cu toate acestea, criteriul important este lățimea umerilor, mai degrabă, decât înălțimea și greutatea.

Ce tip de pernă ortopedică ar trebui să alegi?

Atunci când decizi să cumperi o pernă cervicală, acordă atenție calității și manoperei sale. Poți întâlni o gamă foarte largă de prețuri de perne, variind de la foarte ieftine, terminând cu valori de câteva mii de lei.  

Pentru producerea de perne mari și bune, se folosesc două materiale principale cu care sunt umplute. Primul dintre ele este spuma poliuretanică, care este dedicată persoanelor care cumpără perna preventiv și încă nu simt dureri de spate. Este destul de ieftin și oferă o ventilație bună.

A doua, cu siguranță mai bună, este spuma termoplastică sau „viscoelastică”. Persoanele cu dureri în zona gâtului și a umerilor ar trebui să meargă pe acest drum. Acest material este ușor deformabil și datorită acestui fapt se potrivește perfect formei tale și susține bine capul. Aceste perne ortopedice de visco de bună calitate reacționează, de asemenea, la temperatura corpului tău. 

Cookies