Cum s-au întâlnit Nicușor Dan și Gabriela Firea în STB și cine-a ieșit câștigător. Desigur, e uluitor!

17 nov. 2022
1752 Afișari
Cum s-au întâlnit Nicușor Dan și Gabriela Firea în STB și cine-a ieșit câștigător. Desigur, e uluitor!
Diana Popescu: Cum s-au întâlnit Nicușor Dan și Gabriela Firea în STB și cine-a ieșit câștigător

Bucureștiul e, și-așa, foarte poluat. Contribuie la asta fiecare locuitor care alege mașina personală în detrimentul transportului în comun. Fraților, e drept că faceți mai mult până la job sau la grădinița copilului. Dar minutele pierdute se compensează cu banii economisiți. Și, mai ales, cu un soi foarte special de câștig. Fiindcă după o jumătate de ceas cu vehiculele STB-ului te simți ca și cum ai fi făcut cel puțin o zi de școală. În caz că te nimerești cu partenerii de trafic potriviți, îți reglezi cultura generală, la propriu, din mers. Că e artă, comerț sau fitness, tehnologie, politică ori macroeconomie, cunoștințele se înmulțesc frenetic. cu viteza cu care șoferul trece de la o stație la următoarea. IQ-ul tău saltă vesel, la fiecare informație proaspăt înmagazinată. Întocmai ca autobuzul, la fiecare groapă.

🚌 Ești bucureștean. Te dai intelectual. Ai pretenția că te descurci la capitolul ”Repere culturale ale orașului”. Totul se duce-n mă-sa când auzi indicațiile unei călătoare STB către fiica personală: ”Iei metroul până la Universitate. Și, când urci la suprafață, vezi să ieși pă la Teatru’ lu’ Gheorghe”.

🚌 Un cetățean încearcă să-și convingă tovarășul de drum să cumpere ce-i trebuie de la o rudă. 

– Da’ are?, întreabă (nu tocmai convins) potențialul mușteriu. 

– Are, dom’le, are! Cum să n-aibă?! Exact la fel, da’ nu mici… ăăă, genurile alea, așa…

🚌 Dezbateri aprinse pe linia STB 226: cine e mai rău, Nicușor Dan sau Gabriela Firea? Care dintre ei a greșit mai mult? Și, până la urmă, cine o să câștige viitoarele alegeri pentru Primărie?

Dacă, la primele două întrebări, toată lumea are variante, după ultima se lasă câteva clipe de tăcere. Homeless-ul beat lemn, care asistase la discuții fără să scoată vreo vorbă, izbucnește încântat: „Câștigă Camerun!”.

🚌 În autobuzul 302, un puști înăltuț și brunet, cu freză impecabilă și haine sport. Plus o geantă cam ca alea cu care mergi la sală. Îl prind în timpul unei conversații însuflețite la telefon:

– Băi, Andreea, ascultă-mă, că io chiar știu ce vorbesc! Nu te lua după pozele alea jenante, că nu-nseamnă nimic! Mare rahat ce face omu’ nostru: bagă steroizi ca un turbat! Păi, dacă-i dau să-mpingă 30 de kile de la piept, ce crezi că face? Se prăbușește și leșină! În rest, ia proteină și steroizi, ca să fie pompat pentru Insta! Ăla nu e bărbat adevărat, Andreea, e un cocalar penibil! În fine, lasă-l în mă-sa pe bou! Ți-am zis c-am fost în club cu Amir și Amuly? Și nici n-am intrat bine, c-am dat peste o chelneriță și i-am dărâmat tava cu 30 de shot-uri! Frate, o belisem! Râdeau ăia să se spargă: „Fraiere, zi mersi că nu te-am pus să le plătești!”.  Oricum, indiferent cât am bea, important e să nu băgăm cocaină. Am trecut pe la studio și acolo m-am întâlnit cu omu’ meu, Bitu. Care venise spart definitiv. La zece, Andreea! Care seară, ce vorbești?! La zece dimineața! Mai fumăm și noi în club, mai tragem un joint, da’ nu se compară nici în zece vieți!

Nota B365.ro Așa cum nimic nu se compară  nici cu mersul cu STB, nici cu #CronicileSTB, după cum stau mărturile și cele de mai jos:

Cum a doborât-o o șosetă pe HercuLeana, cea mai vânjoasă mamaie din Universul STB

O situație de comă în STB

Aproape de neimaginat, dar totuși s-a-ntâmplat în STB

 

Cookies