Cum s-a văzut Putin de-aproape, la Parada de 9 mai: “Bătrân și obosit, un  grăsun pufos”. Plus un șchiopătat ciudat vizibil de departe

09 mai 2022
8645 Afișari
Cum s-a văzut Putin de-aproape, la Parada de 9 mai: “Bătrân și obosit, un  grăsun pufos”. Plus un șchiopătat ciudat vizibil de departe
Vladimir Putin la parada de 9 mai din Piața Roșie

Pe fondul zecilor de crâmpeie de informații și sutelor de informații privind starea de sănătate fizică și mintală a lui Vladimir Putin, imaginile – și detaliile – de azi, de la parada de 9 mai din Piața Roșie nu fac decât să alimenteze speculațiile.

În primul rând, e mersul tremurat – șchiopătat și destul de vizibil în câteva rânduri. Apoi, e îndelung analizată și interpretată și pătura cu care și-a învelit picioarele, imediat ce s-a așezat.

VIDEO | Păturica și șchiopătatul lui Putin la parada de 9 mai

Conturile de Twitter ale jurnaliștilor străini sunt pline de observații despre apariția lui Vladimir Putin la parada de pe 9 mai din Piața Roșie de la Moscova.

Jurnalistul John Sweeney, care relatează despre evenimentele din Ucraina, subliniază, într-un mesaj pe Twitter, că Vladimir Putin, și pătura cu care și-a învelit Putin genunchii, și  felul în care arată liderul de la Kremlin:

Cu obrajii umflați, ca un hamster umplut cu steroizi, cu o figură plină de înverșunare în timp ce armata rusă trece prin fața lui.

Un altul scrie că Vladimir Putin „nu părea puternic, nu părea încrezător și nici nu părea fericit. Părea bătrân. obosit, și umflat.” 

„Putin pare un om sub presiune”

Valentin Naumescu, profesor relații internațioale la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș Bolyai. a comentat, pentru Digi24, apariția de azi a lui Vladimir Putin:

Asupra lui Putin există o apăsare, e un om sub presiune, nu pot spune dacă e apăsarea unei boli, deși clar nu arată bine, sau a unui eșec militar care pare să se contureze. Nici discursul nu a fost entuziast, deși s-a chinuit să ridice tonul, să vorbească în termeni glorioși despre armata lui. Nu a arătat deloc bine Putin azi, din această campanie de imagine, un punct este câștigat de Ucraina și arată cel puțin un semieșec de etapă al Rusiei prin instalarea unor probleme tot mai grave în rândul conducerii politice și militare a Rusiei. Semnalul de la Moscova e cât se poate de prost pentru regimul Putin și invazia în Ucraina.

Multora dintre cei care l-au privit azi pe Putin – de oameni obișnuiți  la jurnaliști, politologi și analiști, liderul de la Kremlin le-a părut un om obosit și mai degrabă epuizat, cu mers nesigur, discurs neconvingător, nicidecum un lider  stăpân pe o criză uriașă pe care, de altfel, chiar el a declanșat-o.

Cookies