ESENTIAL

Cum s-a văzut de sus din dronă cea mai mare campanie de dezinfecție din Sectorul 6 VIDEO

 Practic, timp de două zile, lucrătorii ADPDU Sector 6, au igienizat Bdul. Iuliu Maniu începând din zona metroului Lujerului până spre Autostrada A1 și înapoi, pe o suprafață de aproximativ 37.000 mp de carosabil, plus circa 33.000 mp de grădini de bloc și sute de accese în scări de bloc.

„Este o perioadă destul de grea pentru fiecare din noi, așa că îi rog pe toți cetățenii Sectorului 6 și nu numai să urmeze regulile autorităților competente. Noi suntem la datorie și lucrăm pe toate palierele pentru a-i ajuta pe membrii comunității noastre. Această amplă campanie de dezinfecție vine în completarea tuturor celorlalte acțiunilor de combatere a efectelor de răspândire a noului coronavirus, pe care împreună cu echipa Sectorului 6 le-am demarat încă de la începutul acestui an. Îndemnul meu rămâne valabil. Voi stați acasă, noi muncim pentru voi!”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, la debutul campaniei de dezinfecție. 

CITEȘTE ȘI Cea mai mare campanie de dezinfecție din Sectorul 6. Bdul. Iuliu Maniu,neutralizat cu atomizoare

Cea mai mare campanie de dezinfecție din Sectorul 6 a demarat, luni dimineață, pe Bdul. Iuliu Maniu. Zeci de lucrători ai Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) – instituție din subordinea Primăriei Sector 6, echipați cu atomizoare profesionale, au neutralizat trotuarele pietonale, grădinile blocurilor și spațiile verzi, inclusiv accesele din imobilele de locuit, folosind substanțe certificate, pe toată lungimea bulevardului. DETALII, AICI. 

Cum sunt dezinfectate profesional trotuarele și parcările, în Sectorul 6

Potrivit autorităților, dezinfecția bdului. Iuliu Maniu s-a realizat în mai multe etape, după cum urmează

– perierea automată a carosabilului (parcaje de reședință, parcaje publice și trotuare pietonale)

– hidrocurățare la presiune de 300 de bari și temperatură de 140 grade Celsius

– aplicare detergent profesional sub formă de spumă activă care degresează, elimină impuritățile, reziduurile de hidrocarburi, pete de ulei și resturi alimentare

– aplicarea soluției de peroxid de hidrogen în concentrație de până la 1%

„În paralel, s-a intervenit și cu un număr de aproximativ 60 de atomizoare, aceste echipamente prezentând avantajul că au o putere mare și acoperă suprafețe însemnate de lucru. Practic, prin dezinfecția realizată la nivelul carosabilului, s-a curățat până la culoarea sa originală, fiind eliminate impuritățile foarte bine”, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6. 

Autoritățile spun că acțiunile de dezinfecție vor continua și în perioada următoare, pe Bd. Drumul Taberei, Bd. Timișoara și, ulterior, zona Giulești. 

VEZI aici Sector 6: Locurile de joacă dezinfectate în 6 etape cu jet de apă sub presiune la 140 grade VIDEO

Pentru prevenirea și diminuarea riscurilor de contaminare cu Coronavirus (COVID-19), primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, anunţă că au fost sporite măsurile de siguranță a cetățenilor, inclusiv prin efectuarea operațiunilor de dezinfecție a tuturor locurilor de joacă aflate în administrare. Acţiunile de dezinfecţie se realizează în şase etape, cu jet de apă sub presiune, la temperaturi de 140 de grade Celsius, atât pe echipamentele de joacă, cât şi pe suprafețele antitraumă.

Modernizarea Bdului. Iuliu Maniu a fost finalizată în decembrie 2019, după ample lucrări de amenajare urbanistică și peisagistică

În cadrul lucrărilor de modernizare a fost amenjat integral scuarul central al bulevardului de la Piața Leu până la Autostrada A1, pe o lungime de 7 km, totodată fiind refăcute în întregime aliniamentele stradale, parcările, trotuarele pentru pietoni și grădinile blocurilor de locuințe.

„După mai bine de 30 de ani, Bulevardul Iuliu Maniu primește un aspect nou, modern. Pornind dinspre scuar și până la scara blocurilor, totul a fost refăcut: spații verzi moderne cu sistem automat de irigații, trotuare neocupate de mașini sau chioșcuri, doar pentru pietoni, parcări publice și de reședință, parcări de tip ParkRide. La fel ca în marile capitale europene, am creat bandă unică pentru transportul public pe o porțiune foarte aglomerată din bulevard”, a declarat atunci Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6. Mai multe amănunte, citiți aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button