Cum s-a transformat Alex în Justițiarul de Berceni. “Se împlinesc 3 ani de când am simțit neputință cruntă”

17 aug. 2022
1364 Afișari
Cum s-a transformat Alex în Justițiarul de Berceni. “Se împlinesc 3 ani de când am simțit neputință cruntă”

La început, îi “vâna” pe bucureștenii care parcau complet aiurea pe la el prin cartier sau care considerau că bucăți de stradă sau de trotuar li se cuvin de drept, doar pentru că sunt în dreptul caselor lor. 

Justițiarul de Berceni – de la vânătoare de parcări la vânătoare de prădători sexuali

Apoi, de la vânătoare de parcări aiurea, a trecut la vânătoare de pedofili. Alexandru Constandachi, ajutat de prieteni care s-au alăturat cauzei lui, prinde în flagrant prădători sexuali. Cum? El și prietenii au inventat un personaj fictiv, minora Alexandra, pe care pedofilii o țintesc pe rețelele de socializare. De ce? Justițiarul de Berceni spunea, la un moment dat, că atât fetele cât și băieții, sunt ființe vulnerabile care trebuie protejate:

Eu am încercat mereu să promovez bunul simț. Nici nu știu să explic cum am ajuns să prind prădători sexuali. M-am trezit într-o zi și am zis «Vreau să prind prădători». Știam că e o problemă în România cu chestia asta. Știam că multe fete sunt agresate în online și fizic de astfel de oameni. Am avut norocul să-l prind pe cel de la Titan. După ce l-am prins, am simțit o adrenalină extraordinară și mi-am dat seama că asta vreau să fac mai departe, cât mai mult.

Probabil că ați auzit deja de Justițiarul de Berceni. De tenacitatea, de hotărârea, de încăpățânarea lui de a face ceea ce el consideră drept, corect, civic.  Poate vi-l amintiți cum a sărit în apărarea unei femei hărțuite de doi bărbați în tramvaiul 1.

Accidentul care l-a transformat pe Alex în Justițiarul din Berceni

Și poate că vă întrebați „De ce?” Ce anume s-a întâmplat în viața lui Alexandru și l-a transformat în Justițiarul de Berceni? Pentru că te poate duce gândul cu ușurință la un eveniment din viața sa care să-i fi declanșat dorința asta uriașă a lui de a face dreptate și de a-i proteja pe cei vulnerabili. Iar Alex vine acum și explică: da, s-a întâmplat ceva în viața sa. Acum trei ani, a fost victima unui accident rutier. Povestește chiar el, pe contul său de Facebook.

Săptămâna asta se fac 3 ani de când un individ lipsit de simțul responsabilității a dat cu mașina peste mine. Rezultatul a fost 5 fracturi la coloană, câteva contuzii, săptămâni la pat și o depresie provocata de senzația de neputință. Acum suntem aici. Acest moment contează. Continuați mereu să luptați.

Într-un fel, accidentul de acum trei ani l-a transformat pe Alexandru în Justițiarul de Berceni, tânărul care acum caută prădători sexuali în București.

Cookies