FIT CITY

Cum s-a salvat Adrian Despot din incendiul din Colectiv: „A fost un mare lanţ de erori umane”

Cântăreţul îşi aminteşte că artificiile au fost declanşate în timpul celei de-a şasea piesă a formaţiei şi afirmă că preţ de câteva secunde nu a realizat ce se întâmplă: „Era cam a cincea, a şasea piesă. Am ieşti, tot tavanul era în flăcări. Ştiam că au un moment pirotehnic, dar aşa ceva nu văzusem. Recunosc că am stat o secundă sau două să mă întreb dacă este efectul că n-am văzut un asemenea foc să ardă cu o asemenea vâlvătaie.” În doar câteva secunde întreaga încăpere a fost cuprinsă de flăcări şi de fum înecăcios, iar singura uşă deschisă a fost blocată de zeci de persoane care încercau să-şi salveze viaţa.

Mărturie din IADUL DE LA COLECTIV: Adrian Despot, era ars, plin de negreală pe ochi, căra un tănăr

Cameramanul Mario Ionescu a ajuns printre primii la clubul Colectiv, în seara de 30 octombrie. El povestește amănunțit cum s-au desfășurat lucrurile în afara clubului în momentul în care incendiul izbucnise. În primele minute s-a întâlnit și cu solistul trupei Vița de Vie care a reușit să iasă însă avea arsuri.

Despot a povestit la „România, te iubesc!” şi cum a reuşit să iasă din club: „În momentul în care am simţit că presiunea de corpuri de peste mine a început să fie mai mică, am reuşit să-mi scot picioarele, m-am ridicat în picioare şi am ieşit afară. În momentul în care m-am ridicat în picioare, din spatele meu, din club, nu mai ieşea nimeni, nu se mai împingea nimeni. Deci am stat, nu pot să spun cât am stat în containerul ăla, dar am stat ceva. Când am ieşit afară, probabil au fost câteva momente în care am încercat să-mi revin şi am văzut câmpul de luptă de afara…pentru că acolo era ceva îngrozitor. Grupul acela de oameni ardea, ardea cu flacără, ardeau oameni, ardeau oamenii de pe ei.”

Adi Despot, discurs în fața studenților din Sibiu, după tragedie: Am nevoie de prieteni

BILANŢUL TRAGEDIEI DIN CLUB COLECTIV A AJUNS LA 60 DE MORŢI. Alex Hogea a decedat la Viena, duminică

Bilanţul tragediei din Club Colectiv a ajuns la 60 de morţi, după ce duminică a murit un alt rănit, internat la un spital din Viena. Alex Hogea avea 19 ani, fiind student la Facultatea de Automatică de la Universitatea Bucureşti.

Un tânăr de 19 ani, rănit în incendiul din Club Colectiv de pe 30 octombrie, şi care se afla internat la spital în Viena a murit, duminică. Astfel, bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 60 de morţi, zeci de persoane fiind încă internate în diferite spitale din Capitală şi din străinătate. 

Alex Hogea avea arsuri pe 60% din suprafaţa corpului şi arsuri ale căilor aeriene. 

Student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București, tânărul originar din Sinaia a ajus la spital, în noaptea tragediei, cu arsuri de peste 60 la sută din suprafața corpului. El a fost transportat ulterior la un spital din Viena, unde a stat intubat, anunţă romaniatv.net.

Un tânăr de 22 de ani a decedat, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală, fiind cea de-a 59-a victimă a incendiului din Club Colectiv din data de 30 octombrie. Potrivit unor surse citate de România TV, ar fi vorba de Alexandru Mihai Iancu. Vineri, o altă tânără de 28 de ani şi-a pierdut viaţa la un spital din străinătate. 

Tânărul de 22 de ani care a decedat în această dimineaţă la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală avea arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului şi arsuri grave ale căilor respiratorii. 

Ronnie O’Sullivan şi Stuart Bingham au aprins lumânări în memoria victimelor din Club Colectiv

Jucătorii de snooker Ronnie O’Sullivan şi Stuart Bingham au mers, duminică, la Club Colectiv din Capitală, unde au aprins câte o lumânare în memoria celor care au decedat, în urma incendiului din 30 octombrie.

Încă de la început, medicii au fost rezervaţi privind starea sa de sănătate, tânărul fiind menţinut în viaţă cu ajutorul unui plămân artificial, anunţă Realitatea TV. 

Vineri dimineaţă a fost înregistrat cel de-al 58-lea deces în urma incendiului din Club Colectiv, din data de 30 octombrie. Andreea Ştefan, de 28 de ani, avea arsuri grave pe 30% din suprafaţa corpului şi căile respiratorii afectate. 

Potrivit voceavalcii.ro, Andreea a fost trezită ieri de medici timp de 45 de minute, însă se pare că nu ar fi reacţionat foarte bine, ea fiind îngrozită de starea în care se afla. De aceea, cadrele medicale se pare că au băgat-o din nouă în comă indusă.

A fost găsit DOCUMENTUL care ar putea schimba DOSARUL COLECTIV. Era sub casa de marcat. FOTO

Anchetatorii au găsit contractul încheiat între patronii clubului Colectiv şi firma care reprezenta formaţia Goodbye to Gravity, ce a concertat în seara de 30 octombrie 2015 în club. Iniţial, existenţa documentuluin a fost pusă sub semnul întrebării, chiar dacă patronii Colectiv au susţinut de la început că ei au închiriat clubul în seara tragediei, cu o singură excepţie.

Joi, o altă tânără, Ana Albu, cunoscută și ca Elsa, care își sărbătorea ziua de naștere, împreună cu fratele său, la Colectiv, a murit. 

Este vorba de o tânără ce se afla de trei săptămâni în stare gravă. Ea fusese transferată de la spitalul Sf. Ioan la Spitalul de Urgență pentru Chirurgie PLastică și Reparatorie și Arsuri București, anunță Digi 24. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Adrian Stănculea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că joi a decedat o pacientă care fusese transferată de la Spitalul „Sfântul Ioan”.

Potrivit unor surse medicale, miercuri a fost transferată de la Spitalul „Sfântul Ioan” la Spitalul de Arşi Ana Albu (37 de ani). Tânăra a fost internată în 30 octombrie, după incendiul din clubul Colectiv, la Spitalul „Sfântul Ioan”, în stare gravă, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii.

În urma incendiului din clubul Colectiv,în spitalele din România mai sunt internaţi 43 de pacienţi răniţi, dintre care 10 în stare critică sau gravă. De asemenea, peste hotare mai sunt 29 de victime ale incendiului din Colectiv. 

Mesaj emoţionant al lui Nicoll Şerban, o tânără de 16 ani, rănită în Colectiv, care a ieşit din comă

Nicoll Şerban, o tânără de 16 ani, a ieşit din comă, după aproape trei săptămâni de la tragedia din Club Colectiv. Fata a postat un mesaj emoţionant pe Facebook, spunând că îi pare rău că nu poate răspunde tuturor celor care îi scriu din cauză că mâinile îi sunt încă grav afectate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button