Cum s-a petrecut accidentul de autocar din Bulgaria. Românii veneau de la Istanbul și mergeau la București. Răniții, aduși în spitale din Capitală

06 aug. 2022
2941 afișări
Cum s-a petrecut accidentul de autocar din Bulgaria. Românii veneau de la Istanbul și mergeau la București. Răniții, aduși în spitale din Capitală

Trei români și un cetățean străin și-au pierdut viața, într-un accident, care a avut loc în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, pe șoseaua Veliko-Tarnoko-Ruse.

În autocar se aflau 25 de pasageri, dintre care 18 români și 7 cetățeni turci, a anunțat DSU. Autocarul venea de la Istanbul și se îndrepta către București, relatează portalul de știri Trud, citat de Libertatea.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Tarnovo). Autocarul a lovit o mașină parcată pe marginea drumului, după care s-a izbit de copaci. Potrivit presei bulgare, pasagerii din mașina parcată tocmai iesiseră din aceasta, astfel că au supraviețuit.

Românii răniți în accidentul din Bulgaria, aduși cu elicopterul la București

Potrivit șefului DSU, cinci români sunt internați la spitalele din Bulgaria, de unde urmează să fie transferați în România.

„S-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români”, a transmis DSU.

Autocarul venea de la Istanbul și mergea la București, fiind condus de un echipaj de doi șoferi turci. Unul dintre ei, scrie Bulgaria Dnes, a murit și el, sâmbătă de dimineață, la spital.

Alte informații:

 

 

Cookies