FIT CITY

Cu cât s-a îmbogăţit fosta contabila şefă de la „Victor Babeş”, luând bani din spital

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au trimis-o în judecată, în stare de arest preventiv, pe Anişoara Bărbulescu, fostă contabilă la Spitalul „Victor Babeş”, pentru 103 fapte de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, 153 de fapte de fals material în înscrisuri oficiale şi 153 de fapte de uz de fals, se arată într-un comunicat de presă de luni al Ministerului Public. Dosarul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 3.

Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanţei că Anişoara Bărbulescu, în calitate de contabil şef în cadrul Biroului Financiar Contabil al Spitalului „Victor Babeş” în perioada ianuarie-septembrie 2012, a întocmit şi folosit acte false pentru a-şi însuşi, în mod repetat, din veniturile unităţii sanitare suma de 669.000 de lei, informează realitatea.net

Astfel, Anişoara Bărbulescu nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier, împreună cu foile de vărsământ aferente, spre a fi depuse la trezorerie în contul spitalului şi ar fi ridicat sume de bani din contul instituţiei, în baza unor file CEC, depunând ulterior fie sume mai mici, fie nedepunând suma ridicată.

A aflat că este urmărită şi a rămas fără bunuri

Anişoara Bărbulescu a fost arestată preventiv în 22 ianuarie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 3. Două zile mai târziu, Tribunalul Bucureşti a respins recursul Anişoarei Bărbulescu, aceasta rămânând încarcerată.

Contabila Spitalului „Victor Babeş”, Anişoara Bărbulescu, a realizat la un moment dat că este cercetată şi atunci a distrus probe, respectiv a rupt mai multe documente ce-i dovedeau faptele şi le-a înlocuit cu altele, pentru a ascunde faptele, au arătat procurorii în referatul cu propunerea arestării preventive a Anişoarei Bărbulescu.

Anişoara Bărbulescu şi-a recunoscut faptele în faţa anchetatorilor şi a restituit peste 26.000 de lei din banii luaţi de la locul de muncă, însă şi-a înstrăinat toate bunurile imobile pe care le deţinea, respectiv două terenuri şi două apartamente proprietăţile, pentru a îngreuna recuperarea întregului prejudiciu, au mai arătat procurorii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button