Cum recunoști șoferul-escroc care își înscenează accidente

de:
31 oct. 2012
1 Afișari
Cum recunoști șoferul-escroc care își înscenează accidente

Asiguratorii i-ar depista mai usor pe escroci, daca si-ar crea o baza de date comuna din care sa afle cand a fost avariat un vehicul, unde a fost reparat si cine a dat banii, conform stirileprotv.ro

Soferul unei masini de lux a cazut in Dambovita. Aparent a avut ghinion. Insa expertii anti-frauda de la fima de asigurare au aflat ca totul a fost premeditat. Avea nevoie de banii din asigurarea facultativa si atunci ar fi inscenat incidentul, asa cum procedeaza si alti soferi.

Un alt sofer a scos piesele noi de pe masina si le-a inlocuit cu unele de la un vehicul avariat. Apoi a declarat ca si-a lovit masina in trafic.

Acestea sunt doar cateva din metodele prin care unii soferi care au polite CASCO incearca sa obtina daune din accidente inexistente. Expertii antifrauda au intocmit si un portret robot:
Sunt cei loviti de criza care si-au cumparat automobile scumpe de peste 50.000 de euro si nu le mai pot intretine sau nu mai au bani sa achite ratele. O a doua categorie o reprezinta escrocii care lucreaza in grup”.

Aceeasi masina este asigurata la mai multe firme de profil cu full CASCO. Este implicata intr-un accident rutier, iar soferul merge la toate companiile la care are polita si cere despagubiri. Pentru ca firmele nu comunica intre ele, toate ii achita contravaloarea reparatiilor, care in realitate nici nu au loc.

Insa in alte situatii escrocii beneficiaza chiar de ajutorul agentilor de asigurare. Acestia sunt dispusi, spun expertii, sa le ia masinile in baza de date cu toate ca sunt avariate, declarand in fals ca sunt intacte.

Dintre metodele preferate de infractori este achizitia de epave, masini de lux cu preturi de catalog plecand de la preturi de 60-70-100.000 de euro, pe care le asigura cu complicitatea unora dintre asiguratori.

Problema s-ar rezolva mai usor daca firmele de asigurari ar comunica intre ele si ar crea o baza de date comuna. Doar asa pot fi prinsi cei care care incearca sa obtina bani din mai multe parti pentru acelasi accident.

Luni, reprezentantii companiilor de asigurari s-au intalnit la Bucuresti si au discutat ore intregi, pentru ca intentioneaza sa puna la punct o baza de date comuna.

Cookies