LA MINE-N CARTIER

Cum răspunde primarul Sava acuzaţiilor fostului preşedinte Băsescu pentru închiderea stadionului

Ce-o fi aceea responsabilitate a funcţiei? L-am văzut pe „gloriosul” Primar General al Capitalei, ce-i drept interimar, care refuză să-şi asume responabilitatea funcţiei pentru redeschiderea celui mai modern stadion din România, Naţional Arena.

Am văzut un „glorios” general de pompieri acoperit de şnururi sclipitoare şi cu caschetă cu „cuc” din fir aurit în frunte (ca să ştim în ce direcţie merge), spunîndu-ne că nu dă autorizaţie pentru funcţionarea Arenei Naţionale, fără să aibă alt argument în afară de cel al laşităţii de a se ascunde în spatele dramei de la Colectiv, dar şi al refuzului de a-şi asuma responsabilitatea funcţiei, chiar dacă la copertină s-au făcut probe de rezistenţă la foc”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Fostul preşedinte a lansat critici şi la adresa şefei DNA, a guvernatorului BNR şi a fostului premier Victor Ponta.

„Am văzut-o pe doamna Koveşi făcînd politică mai ceva ca doctor Ponta, vorbind la bilanţul DNA despre sute de kilometri de autostrazi, indemnizaţii pentru copii, pensii pentru vîrstnici şi spitale noi, în baza unor evaluări umflate, ca şi cum substituia tot Parlamentul în an electoral, dovedind „calităţi” politice nebănuite la datele cînd am tot numit-o în funcţii importante. Dar n-am văzut-o pe „glorioasa” doamnă Koveşi asumîndu-şi responsabilitatea funcţiei pentru faptul că în cele două mandate de Procuror General, instituţia pe care a condus-o a tergiversat şi nu a soluţionat Dosarul Revoluţiei.

L-am văzut frecvent pe „gloriosul” nostru Guvernator al BNR, domnul Isărescu, dînd lecţii despre politicile de prudenţialitate bancară şi politicile monetare, dar niciodată asumîndu-şi o urmă de responsabilitate a funcţiei pentru drama celor care au contractat credite care acum au ajuns imposibil de plătit. Oamenii au devenit mai săraci decît atunci cînd, cu speranţă, au contractat creditul, dar responsabili sunt doar ei.

L-am văzut pe „gloriosul” doctor V.V.Ponta, asumîndu-şi iluzorii succese economice, dar nu l-am văzut asumîndu-şi, măcar parţial, responsabilitatea că România nu a reuşit să cheltuiască şi a pierdut 7 miliarde de Euro bani nerambursabili, puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană. Oare cum o fi să ai funcţie mare, bine plătită, dar să nu-ţi asumi responsabilitatea funcţiei ?

PS – aceste rînduri mi-au fost inspirate de modul curajos şi cinstit în care proprietarul făbricuţei de lactate Brădet şi-a asumat public responsabilitatea contaminării cu E.coli a bebeluşilor, în condiţiile în care la această oră nu este clară vina producătorului de lactate (părinţii prea multor bebeluşi infectaţi cu bacteria E.coli declară public, că nu au cumpărat produse lactate Brădet)”, susţine Băsescu.

REPLICA LUI RĂZVAN SAVA

Primarul interimar Răzvan Sava a răspuns criticilor formulate de Traian Băsescu.

„Am văzut că domnul Traian Băsescu spune că nu am curajul să îmi asum răspunderea pentru deschiderea stadionului Național Arena. Fals! Am curajul să respect legea și să primesc în față toate înjurăturile oamenilor care nu cunosc foarte bine subiectul. Sunt sigur că și fostul primar general Traian Băsescu ar fi făcut exact la fel, ar fi păstrat stadionul închis. Dacă nu mai știți legislația în vigoare, vă recomand să o citiți și sunt sigur că o să vă schimbați punctul de vedere„, a a scris Sava pe Facebook.

CITEŞTE ŞI Clujul a luat faţa Bucureştiului, din cauza închiderii Arenei Naţionale şi lipsa Sălii Polivalente

Din cauza închiderii Arenei Naţionale dar şi a lipsei Sălii Polivalente, Bucureştiul aproape că nu mai există pe harta evenimentelor sportive din România. În schimb, Cluj-Napoca a preluat din mers, rolul de gazdă a mai multor evenimente de amploare. Numai în acest an, Ardealul va fi vizitat de Iniesta, Pique, Ramos şi compania, de Simona Halep şi celelalte fete de la FedCup, de Cristina Neagu şi coechipierele ei medaliate cu bronz la ultimul CM de handbal, dar şi de celebrul jucător de snooker, Ronnie O’Sullivan.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button