ARHIVA B365

Cum răspunde preşedintele Băsescu la ameninţarea cu plângerea penală a premierului Ponta

„Constat, cu surprindere, că prim-ministrul României, domnul Victor-Viorel Ponta, are o mai mare preocupare pentru protejarea baronilor locali și pentru prezervarea propriei funcții decât pentru nevoile reale ale românilor. Preocuparea domnului prim-ministru ar trebui să fie mai degrabă crearea de locuri de muncă, renunțarea la acciza aplicată combustibililor și îmbunătățirea reală a condițiilor de trai ale populației, creșterea colectărilor de venituri la bugetul de stat și nu doar propaganda deșănțată prin care încearcă să ne convingă pe toți ce bine o ducem sub guvernarea Ponta.

Afirmațiile de astăzi ale domnului prim-ministru sunt în tonul acțiunilor și al declarațiilor mincinoase cu care ne-a obișnuit deja și care i-au adus un umilitor renume de mincinos.

Pentru simpatia și voturile baronilor locali ai PSD, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta calcă din nou în picioare interesul și nevoile reale ale românilor, alimentându-i, însă, și cu minciuna că terenurile de la Nana ar fi fost achiziționate de familia mea înainte de semnarea contractului de vânzare-cumpărare din data de 9 septembrie 2013.

Constat furia pe care a stârnit-o achiziționarea cinstită a unui teren, printr-un credit bancar, și uimirea liderilor PSD în fața unei tranzacții corecte și legale a cărei investigare cu cât avansează mai mult, cu atât confirmă că s-a făcut cu respectarea deplină a legii. Este greu pentru domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta și pentru baronii care și-au dobândit terenuri în mod ilegal să înțeleagă că acestea pot fi cumpărate cinstit, în schimbul unui credit bancar. Obiceiul domniilor lor este să jefuiască terenuri de la Academia de Științe Agricole și Silvice «Gheorghe Ionescu-Șișești» sau de la Agenția Domeniilor Statului (ADS).

Vă asigur că și eu și familia mea stăm oricând la dispoziția organelor de anchetă pentru a dovedi legalitatea acestei tranzacții și pentru a demonta minciuna domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta. Fac precizarea că tranzacția de la Nana este încheiată între doi subiecți de drept privat, iar plățile s-au făcut transparent, numai prin bănci, putând fi, cu ușurință, controlate de instituțiile statului care sunt interesate să dovedească adevărul în acest caz”, a transmis preşedintele Băsescu prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. 

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că parlamentarii urmează să depună o plângere penală pe numele preşedintelui Traian Băsescu, pe care-l acuză de practicarea unor gesturi de ameninţare şi şantaj, ca urmare a declaraţiilor făcute de şeful statului duminică seara, la Realitatea TV despre senatorul PSD, Gabriela Firea, membru în comisia de anchetă în cazul terenului cumpărat de familia Băsescu la Nana. 

„Parlamentarii vor depune, până mâine (marţi, n.r.) o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu pentru două infracţiuni, ameninţare şi şantaj. E un atac mafiot prin care Băsescu, pentru simplul motiv că doamna Firea, ca parlamentar, face parte din Comisia de anchetă care anchetează toate ilegalităţile – spălarea de bani, evaziunea fiscală comisă de Băsescu – a fost ameninţată, şi ea şi familia. (…) E prima dată, din ’89 încoace, când un membru al Parlamentului – Gabriela Firea – e ameninţat direct – familia sa – de către o persoană cercetată pentru încălcarea legilor acestei ţări. Mă refer la Traian Băsescu”, a spus Victor Ponta, în direct la Realitatea TV.

„Traian Băsescu va răspunde în baza legii penale”, a adăugat Ponta. Detalii, aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button