BAZAR

Cum puteţi urmări GRATUIT concertele din cadrul Festivalului Internațional George Enescu

În fiecare week-end, în perioada 30 august-20 septembrie, începând cu ora 19.30, în Piața Regiunilor de pe Bulevardul Unirii, publicul se va putea bucura gratuit de 10 dintre cele mai importante concerte susținute de mari orchestre din întreaga lume, reunite la a XXII-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu, anunţă Primăria Sectorului 3, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În plus, în aceste trei săptămâni bulevardul va fi animat de proiecții de film documentar despre Festival, standuri de carte de profil și de două expoziții permanente: „Viața lui George Enescu” și „Istoria Festivalului George Enescu”, ambele realizate în parteneriat cu Festivalul și cu Muzeul Național George Enescu.

Marile Orchestre ale Lumii ajung pe Bulevardul Artelor încă din seara de deschidere a Festivalului George Enescu. Pe 30 august, de la ora 19.30, se vor auzi, în direct, Rapsodia nr. 1 în La Major op. 11 nr. 1 de George Enescu – Concertul pentru vioară şi orchestră în Re minor op. 47 de Jan Sibelius și compozitia Carmina Burana, de Carl Orff, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret sub bagheta dirijorului Kristjan Jarvi.

Programul „Festivalul George Enescu pe Bulevardul Artelor” realizat de Centrul Cultural Casa Artelor şi Primăria Sectorului 3 este integrat în ” Bucureștiul Creativ”.

Bulevardul Unirii a devenit Bulevardul Artelor încă de anul trecut, când Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 au decis ca, prin evenimentele de anvergură pe care le organizează aici, să transforme locația în cea mai mare arteră culturală din România. Conceptul programului ” Bulevardul Artelor” este semnat de regizoarea Alice Barb.

Anul acesta, Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3 au devenit parteneri culturali ai Festivalului Internațional George Enescu și timp de trei săptămâni, transmisiunile în direct de pe scena Sălii Palatului care vor însuma 1200 de minute de cultură, vor fi oferite publicului din Sectorul 3 și nu numai.

Intrarea este liberă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button