Cum pregătești mașina pentru vacanță (P)

06 mai 2022
25 Afișari
Cum pregătești mașina pentru vacanță (P)
Cum pregătești mașina pentru vacanță (P)

Sosirea primăverii ne trimite cu gândul la vacanță. Cu toții ne facem planuri și ne dorim să punem totul la punct, să gândim și să analizăm bine fiecare detaliu, astfel încât să putem petrece un concediu de neuitat. Atunci când vine vorba de bagajul pentru vacanță, suntem atenți să luăm cu noi suficiente haine, produse de îngrijire personală, alte obiecte utile, pastile și aparatul de fotografiat.

Toate aceste elemente sunt importante pentru confortul nostru, însă în situația în care urmează să călătorești cu mașina, înainte de toate, este esențial să îi faci o inspecție amănunțită. Cel mai probabil urmează să parcurgi un drum lung, iar o mașină cu defecțiuni s-ar putea să-ți creeze probleme. În plus, aceasta este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere peste tot în lume. Pe lângă faptul că un astfel de eveniment îți va schimba total vibe-ul de vacanță, va trebui să demarezi un întreg proces de constatari daune și reparație. Pentru a evita astfel de evenimente și pentru a te bucura în liniște de concediu alături de cei dragi, ți-am pregătit o listă cu câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a porni la drum:

Verifică uleiul și filtrele

Dacă în ultima perioadă ai omis să verifici sau chiar să schimbi uleiul la mașină, acesta ar fi primul pas pe care ar trebui să-l faci înainte de vacanță. Poți face singur verificarea, iar dacă observi vreo neregulă, este important să ceri ajutorul unui service specializat.

Cum pregătești mașina pentru vacanță
Cum pregătești mașina pentru vacanță

Continuă verificările cu presiunea din pneuri

Este important să știi că umflarea necorespunzătoare a anvelopelor influențează modul în care poți manevra mașina, dar și procesul de uzare. În general mașinile mai performante îți indică presiunea pneurilor în computerul de bord, însă altele nu dispun de această facilitate, ceea ce înseamnă că șoferul trebuie să facă singur această verificare. Aici ai două opțiuni: fie apelezi la o vulcanizare, fie te folosești de un indicator de presiune.

Urmează frânele și direcția

Din păcate, România nu se poate mândri cu cele mai bune drumuri din lume, din acest motiv multe componente ce țin de frână și direcție se uzează destul de rapid. Bieletele, plăcuțele, capetele de bară și discurile de frână sunt esențiale atunci când îți dorești să pornești într-o călătorie lipsită de griji. Asigură-te că toate se află în perfectă stare de funcționare și cere ajutorul specialiștilor pentru a evita evenimentele neplăcute.

Nu uita de lumini și vizibilitate

O călătorie lungă presupune și condusul pe timp de noapte. În acest caz, vizibilitatea și semnalele transmise către ceilalți participanți la trafic sunt deosebit de importante. Verifică buna funcționare a luminilor și, eventual, achiziționează un bec de rezervă.

Cum pregătești mașina pentru vacanță
Cum pregătești mașina pentru vacanță

Asigură-te că instalația de climatizare funcționează corespunzător

Confortul este important atât pentru tine, cât și pentru cei dragi. Drept urmare, nu porni la drum până nu te asiguri că instalația de climatizare funcționează corespunzător. În acest sens, este indicat să mergi cu mașina la un atelier specializat în verificarea instalațiilor de aer condiționat.

Așadar, oricât de grăbit ai fi, specialiștii recomandă să verifici mașina de fiecare dată când urmează să parcurgi un drum lung. Un autoturism care funcționează în mod corespunzător va reduce cu mult șansele de a fi implicat într-un accident rutier.

Cookies